Η Άγκυρα ξεχνά το «Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ» και τώρα δηλώνει «αποφασισμένη να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις»

Η Άγκυρα ξεχνά το «Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ» και τώρα δηλώνει «αποφασισμένη να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις»

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ενταχθεί στην ΕΕ παρά τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες.»

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, ξεχνώντας φυσικά τις δηλώσεις του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν ότι «δέν χρειαζόμαστε την ΕΕ»

Η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία ασκούν κριτική την Τουρκία αφότου ξεκίνησε η καταστολή των επικριτών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών– μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του κατηγόρησε το Βερολίνο για “τακτικές που παραπέμπουν στους Ναζί”, επειδή Τούρκοι υπουργοί εμποδίστηκαν να εκφωνήσουν ομιλίες σε συγκεντρώσεις Τούρκων που ζουν στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον περασμένο Απρίλιο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μολονότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

“Υπάρχει κάποια άλλη χώρα που να περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963; Όχι, δεν υπάρχει” δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. “Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία, παρά τα πισωγυρίσματα.

Εμείς, ως Τουρκία, δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.