ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: «Πονοκέφαλος» Ρ.Τ. Ερντογάν για το κόμμα της πρώην «Λύκαινας» Μεράλ Ασκενέρ

Τουρκία: «Πονοκέφαλος» Ρ.Τ. Ερντογάν για το κόμμα της πρώην «Λύκαινας» Μεράλ Ασκενέρ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, το «Καλό Κόμμα» που ιδρύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία υπό την ηγεσία της Μεράλ Ασκενέρ είναι ένας νέος φορέας στην πολική σκηνή της γείτονος χώρας.

Τον κορμό του νέου κόμματος αποτελούν πρώην μέλη του Εθνικιστικού Κόμματος ΜΗΡ, υπό την σκέπη του οποίου βρίσκονται οι γνωστοί στην Ελλάδα «Γκρίζοι Λύκοι». Μέσα στο «Καλό Κόμμα» ωστόσο έχουν προσχωρήσει και πρώην στελέχη από την κεντροδεξιά και κεντροαριστερά της Τουρκίας. Ακόμα και κάποια πρώην στελέχη του ΑΚΡ, του κόμματος δηλαδή του Ερντογάν.

Θυμίζει σε πολλούς το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για να φέρει κάτω από την ίδια στέγη διαφορετικές πολιτικές εκφάνσεις της Τουρκίας στο κόμμα του Τουργκούτ Οζάλ το 1982. Το πρώτο τεστ που καλείται να αντιμετωπίσει είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας άποψης στα μέλη του που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Σύμφωνα με την Hurriyet το κόμμα αυτό είναι αποτέλεσμα όσων διαφωνούν με την στήριξη του Ερντογάν στην αρχηγία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Ερντογάν βλέπει ως αντίπαλο το «Καλό Κόμμα» καθώς στοχεύει στην απόσπαση πλέον του 50% στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2019, από τον πρώτο γύρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική επιτυχία του Ερντογάν προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από την ικανότητά του να διατηρεί στο πλευρό του ένα σεβαστό αριθμό δεξιών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Hurriyet Σεντάτ Εργκίν, το «Καλό Κόμμα» θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τον δρόμο του χωρίς περιορισμούς. Να αφεθεί στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν αν τους αρέσει ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.