ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

TF-X: Η ΤΑΙ έδωσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς

TF-X: Η ΤΑΙ έδωσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς

Λεπτομέρειες για το νέο τουρκικό μαχητικό 5ης (όπως αναφέρεται) γενιάς αποκάλυψε η τουρκική αεροπορική βιομηχανία (ΤΑΙ). Οι λεπτομέρειες αφορούν τους κινητήρες, τις διαστάσεις και μέρος των επιδόσεων.

Όπως αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες το αεροσκάφος, το οποίο θα επιχειρεί από κοινού με τα F-35 (καθώς τα F-16 θα αρχίσουν να αποσύρονται το 2030 περίπου τότε που θα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 της… ΠΑ), θα παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2070.

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές θα φέρει δύο κινητήρες ώσης 20.000 λιβρών ο καθένας, θα έχει επιχειρησιακό υψόμετρο 18.600 μέτρων και εμβέλεια 1.110 χλμ. Σε ότι αφορά την ταχύτητα που θα αναπτύσσει αυτή θα ανέρχεται στην περιοχή των mach 2.

Οι διαστάσεις του αεροσκάφους, έτσι όπως τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστές το κατατάσσουν στα ίδια μεγέθη με το F-15.

Πιο ειδικά το TF-X θα έχει μήκος 19 μ., εκπέτασμα πτερύγων 12μ. και πτερυγική επιφάνεια 60 τ.μ. Συγκριτικά το F-15 έχει μήκος 19,43 μ., εκπέτασμα 13,05 μ. και πτερυγική επιφάνεια 56,5 τ.μ. Το Su-27 από την μεριά του έχει μήκος 21,9 μ., εκπέτασμα 14,7 μ., και πτερυγική επιφάνεια 62 τ.μ.

Θα πρόκειται με άλλα λόγια για ένα μεγάλων διαστάσεων αεροσκάφος, τη στιγμή που το F-35 έχει μήκος 15,67 μ., εκπετασμα 10,7 μ. και πτερυγική επιφάνεια 42,7 μ.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία το αεροσκάφος δε θα διαθέτει πλήρη χαρακτηριστικά stealth, παρόλα αυτά θα διαθέτει αποθήκη μεταφοράς οπλισμού, υψηλή ευελιξία, βελτιωμένη αντίληψη τακτικής κατάστασης, λογισμικό συγχώνευσης δεδομένων, ενώ σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις φαίνεται και η ύπαρξη υπέρυθρου ερευνητή IRST.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα η Τουρκία θα είναι τέταρτη κατά σειρά χώρα που αναπτύσσει και κατασκευάζει μαχητικά 5ης γενιάς (όπως είπαμε τουλάχιστον έτσι το κατατάσσουν οι τούρκοι) μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.