Η Τουρκία αποκτά πυραύλους «αέρος-αέρος» ΑΜRAAM – Στα 634 εκ. δολάρια η συμφωνία (βίντεο)

Η Τουρκία αποκτά πυραύλους «αέρος-αέρος» ΑΜRAAM – Στα 634 εκ. δολάρια η συμφωνία (βίντεο)

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet το οπλοστάσιο της Τουρκίας ως προς τους πυραύλους αέρος-αέρος για βολές πέρα από τον οπτικό ορίζοντα ενισχύεται. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon Co απέκτησε ένα συμβόλαιο ύψους 634 εκατομμυρίων δολαρίων για πυραύλους «Εξελιγμένους Μέσου Βεληνεκούς Πύραυλος Αέρος-Αέρος» (ΑΜRAAM).

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Πεντάγωνο επισημαίνει πως το συμβόλαιο συμπεριλαμβάνει και πωλήσεις πυραύλων στην Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μαρόκο, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Ισπανία, Μπαχρέϊν, Κατάρ και Τουρκία.

Αξίζει να τονιστεί πως ο πύραυλος αυτός βρίσκεται ήδη στο οπλοστάσιο της Τουρκίας, οπότε όταν παραδοθούν και αυτοί θα μιλάμε απλά για ενίσχυση του οπλοστασίου της και αύξηση των αποθεμάτων της.

Στις εκδόσεις του B και C-5/C-7, ο πύραυλος βρίσκεται και στο οπλοστάσιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για πύραυλο για πλήγματα πέραν του οπτικού ορίζοντα καθώς το βεληνεκές του στην έκδοση Β είναι περίπου στα 64 χιλιόμετρα και στην C στα 74 χιλιόμετρα.

Καθοδηγείται προς τον στόχο του αρχικά με στοιχεία από το ραντάρ του αεροσκάφους φορέα και στη συνέχεια με δικό του ραντάρ ενεργής καθοδήγησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον πιλότο του αεροσκάφους που τον εκτόξευσε να απομακρυνθεί αμέσως μετά, περιορίζοντας την πιθανότητα να αποτελέσει και αυτός στόχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.