Τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας απαγορεύουν τον «Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες»!

Τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας απαγορεύουν τον «Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες»!

Συγκεκριμένα μπορούν να παίρνουν από τον έξω κόσμο μόνο «σχολικά βιβλία» που απαιτούνται για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της διοίκησης τουρκικών φυλακών υψίστης ασφαλείας, που απαγορεύει στους κρατούμενους να δέχονται ορισμένους τίτλους κλασικών βιβλίων. Στα απαγορευμένα βιβλία βλέπει κανείς τον «Αλί Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες», τον «Ροβινσώνα Κρούσο», τον «Πίτερ Παν», τον «Τομ Σόγιερ» αλλά και τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η απαγόρευση ισχύει στη φυλακή Ντιγιαρμπακίρ, για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το Russia Today, οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι αν και το περιεχόμενο των βιβλίων δεν είναι επικίνδυνο, τα βιβλία από μόνα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για «κρυπτογραφημένη επικοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχε προηγηθεί απόφαση του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που υποστήριξε ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις επιτρέπεται να λαμβάνουν μόνο βιβλία που απαιτούνται για υποχρεωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα μπορούν να παίρνουν από τον έξω κόσμο μόνο «σχολικά βιβλία» που απαιτούνται για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ενώ εάν θέλουν να διαβάσουν λογοτεχνία, θα πρέπει να παίρνουν τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη των φυλακών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.