Πλήρης εκσυγχρονισμός του τουρκικού στρατού – Συμβόλαια 6,5 δισ. δολαρίων για την αμυντική βιομηχανία

Πλήρης εκσυγχρονισμός του τουρκικού στρατού – Συμβόλαια 6,5 δισ. δολαρίων για την αμυντική βιομηχανία

Την ίδια στιγμή που η ελληνική αμυντική βιομηχανία βρίσκεται στο… ναδίρ, οι Τούρκοι με την εθνικοποίηση της δικιάς τους αμυντικής βιομηχανίας (ASELSAN) έχουν τινάξει τη… μπάνκα στον αέρα, καθώς με τα 29 συμβόλαια που υπέγραψαν μέσα στο 2017, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναμένεται να έχουν μέχρι το 2023 έσοδα ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Από τα συνολικά 29 συμβόλαια, τα 25 είναι με εγχώριους «πελάτες» και τα 4 είναι διεθνή συμβόλαια για την παραγωγή και παράδοση πολεμικού υλικού. Όπως προκύπτει από τουρκικές πηγές, ο κύριος… πελάτης που είναι ο τουρκικός στρατός, επιθυμεί τον πλήρη εκσυγχρονισμό του μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ μεγάλος στόχος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι να μετατραπεί σε έναν από του μεγάλους «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς όπλων.

Από τα πρώτα… σχέδια της ASELSAN είναι ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης Μ60Τ, που διαθέτει ο τουρκικός στρατός, καθώς και η κατασκευή και παράδοση του νέου αντιαεροπορικού συστήματος με τεχνολογία laser.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα τέσσερα διεθνή συμβόλαια δεν προβλέπεται απλά πώληση υπάρχοντος οπλικού εξοπλισμού, αλλά παραγωγή και παράδοση νέων συστημάτων, κάτι που αποδεικνύει πως δεν μιλάμε πλέον για απλό εμπόριο αχρείαστων πολεμικών υλικών αλλά για κανονική παραγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.