ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το νέο «anti-drone» τουρκικό σύστημα: Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Ταξίμ

Το νέο «anti-drone» τουρκικό σύστημα: Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Ταξίμ

Oι πολίτες και οι τουρίστες που πήγαν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς, παρακολούθησαν τι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν ένα ειδικό φορητό σύστημα διακοπής της επικοινωνίας των drones με τον χειριστή του και φυσικά την εξουδετέρωση του πρώτου. Η λύση αυτή προέρχεται από την εταιρία ASELSAN.

Mε τη χρήση drones γίνονται πολλές φορές παράνομες βιντεοσκοπήσεις σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους, σε αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και σε στρατόπεδα, ενώ έχει παρατηρηθεί μεταφορά παράνομων ουσιών στα σύνορα χωρών όπως των ΗΠΑ ή ακόμα και παράνομη μεταφορά ναρκωτικών σε φυλακές.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται επίσης λόγος για τη χρήση drones από τρομοκράτες, καθώς μπορούν να πλησιάσουν ευκολότερα τους στόχους τους.

Όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS/GSM/Wifi (2.4/5GHZ), αποκόπτοντάς το από το χειριστή του.

Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, στις περισσότερες περιπτώσεις
Α) Η συσκευή drone θα σταματήσει να στέλνει video στον χειριστή.
Β) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα ελέγχου από τον χειριστή ή αν τα δέχεται λόγω της παρεμβολής θα υπάρχει δυσκολία ελέγχου.
Γ) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα μέσω των δορυφόρων GPS οπότε θα αδυνατεί να γνωρίζει τη θέση του.
Δ) Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα τέτοιο drone σύντομα θα προσγειωθεί στο έδαφος αυτόματα και θα το αναλάβουν οι αρχές.

%20https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=n002rqktBmY

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

tourkikanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.