ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση που διεξήγαγε το κρατούμενο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική επαρχία Χάκκαρι, ανέφερε η κρατική υπηρεσία Anadolu στις 14 Ιανουαρίου.

Η επίθεση του ΡΚΚ προήλθε από την ιρακινή πλευρά των συνόρων, στοχεύοντας σε μια βασική περιοχή από το βουνό Güven του Χακκάρι, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας. Η επίθεση, που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε από έναν καθοδηγούμενο πυραύλο, τραυμάτισε έναν στρατιώτη που μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο για θεραπεία. Ο τραυματισμένος στρατιώτης υπέκυψε στις πληγές του εκεί, ενώ η επιχείρηση στην περιοχή εναντίον του PKK βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ο οργανισμός.

Η δολοφονία του στρατιώτη είναι η πρώτη, δεδομένου ότι η Τουρκία στις 13 Ιανουαρίου απέστειλε στρατιωτική συνοδεία στα συριακά σύνορα στην νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας. Στις αρχές Ιανουαρίου, μια πηγή στην περιοχή δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός επέπληξε πολλούς στόχους των Συριακών Κροατικών Λαϊκών Προστατευτικών Μονάδων (YPG) στην περιοχή Afrin της επαρχίας Αλέππο της Συρίας για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός πυροβόλησε τουλάχιστον 40 φορές κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού πυροβολικού στις πέντε περιοχές της Αφρίνης, μεταξύ των οποίων οι Bosoufane, Jindires και Rajo. Οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού χτύπησαν τις δυνάμεις YPG από την συνοριακή επαρχία Hatay. Η στρατιωτική επιχείρηση ακολουθεί την έκκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παραίτηση του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), της πολιτικής πτέρυγας του YPG και που συνδέεται με το PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν δήλωσε στις 13 Ιανουαρίου ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή “δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας” εάν η Τουρκία δεν έχει συναίνεση γι ‘αυτήν, αναφερόμενη στις προσπάθειες του PYD να εγκατασταθεί στις βόρειες περιοχές της Συρίας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.