Τούρκος υπουργός Ενεργείας: «Το γεωτρύπανο Deepsea Metro II θα αποπλεύσει σύντομα για έρευνες στη Μεσόγειο»

Τούρκος υπουργός Ενεργείας: «Το γεωτρύπανο Deepsea Metro II θα αποπλεύσει σύντομα για έρευνες στη Μεσόγειο»

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε πως το πρώτο πλοίο – γεωτρύπανο της χώρας του το Deepsea Metro II που τώρα βρίσκεται σε τουρκικό λιμάνι στη Θάλασσα του Μαρμαρά θα σταλεί το συντομότερο δυνατό στη Μεσόγειο για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ χαιρέτισε το 2017 ως μια επιτυχημένη χρονιά για τις έρευνες που αφορούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και είπε ότι το πρώτο ενεργό πλοίο-γεοτρύπανο της χώρας θα ανοίξει μια νέα σελίδα για τη διερεύνηση από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», η Τουρκία έχει ήδη κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χρησιμοποιώντας δύο σεισμογραφικά πλοία, αλλά το σκάφος που αποκτήθηκε προσφάτως θα είναι το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο της χώρας. Το σκάφος, από τη Νότια Κορέα, κατασκευάστηκε το 2011, έχει μήκος 229 μέτρα και είναι ικανό για γεώτρηση σε μέγιστο βάθος 12 χιλιομέτρων.

Ο Αλμπαϊράκ σημείωσε ότι το περασμένο έτος ήταν επίσης σημαντικό όσον αφορά την έναρξη της διαδικασία προσφορών για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με σκοπό, όπως είπε, την απεξάρτηση από τις εισαγωγές. Η προσπάθεια, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί εντός του 2018 ώστε η χώρα να γίνει κέντρο αιολικής και ηλιακής τεχνολογίας.

Ως χώρα εισαγωγής ενέργειας, το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό μερίδιο του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ξένους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2016 η Τουρκία παρήγαγε το 32% του ηλεκτρισμού της από φυσικό αέριο, 32% από άνθρακα, 25% από υδροηλεκτρική ενέργεια ενώ το 11% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.