Τουρκία: «Κακώς μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε. – Τα κοιτάσματα είναι στην δική μας υφαλοκρηπίδα»

Τουρκία: «Κακώς μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε. – Τα κοιτάσματα είναι στην δική μας υφαλοκρηπίδα»

Έχουν πάρει κυριολεκτικά φόρα και κανείς δε φαίνςεται πλέον ικανός να τους σταματήσει. Τώρα οι Τούρκοι λένε ευθέως ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν λάθος και κατηγορούν την ίδια την ΕΕ ότι κρατάει μονομερή στάση στο θέμα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την ΕΕ για μονομερή στάση στο θέμα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου και απείλησε πως όσο η ΕΕ το κάνει αυτό, η Τουρκία θα αντιδρά.

Είπε ακόμα ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό δεν θα το επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, είπε: «Και η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι λάθος και η μονομερής στάση της ΕΕ είναι λάθος». Πρόσθεσε ότι «για τις εργασίες έρευνας φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζεται η έγκριση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της ελληνοκυπριακής, που είναι ιδιοκτήτες του κοινού πλούτου».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι «η ΕΕ έκανε λάθος που ενέταξε τον ελληνοκυπριακό τομέα χωρίς να έχει λύσει το θέμα των συνόρων της με την ΕΕ και χωρίς να έχει διευθετήσει το πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους». Πρόσθεσε ότι τώρα και οι περιοχές στις οποίες έχει κηρύξει την ΑΟΖ της, συγκρούονται με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι μια κατάσταση στην οποία παραβιάζονται και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δηλώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα το επιτρέψουμε, δεν το βρίσκουμε σωστό αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.