Έξαλλος ο Ερντογάν με ΗΠΑ: «Είστε μηχανή ψεύδους – Έρχεται καυτό καλοκαίρι για τους Κούρδους και τους υποστηρικτές τους»

Έξαλλος ο Ερντογάν με ΗΠΑ: «Είστε μηχανή ψεύδους – Έρχεται καυτό καλοκαίρι για τους Κούρδους και τους υποστηρικτές τους»

Ανάβει εκ νέου «φωτιές» ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Έρντογαν, απειλώντας ότι «το καλοκαίρι θα είναι καυτό για τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους στη Συρία».

Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος του στην Άγκυρα είπε ότι ο τουρκικός στρατός θα προχωρήσει προς την πόλη Μανμπίζ της Συρίας για τη διασφάλιση της περιοχής δυτικά από τον ποταμό Ευφράτη.

Το μήνυμα του Έρντογαν απευθυνόταν προς τους Κούρδους μαχητές και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στηρίζουν το Κουρδικό YPG. Συγκεκριμένα, είπε: «Βλέπουμε ποιοι στέκονται δίπλα στη τρομοκρατική οργάνωση, ποιοι τους δίνουν όπλα, ποιοι τους μεταφέρουν λεφτά και τους στηρίζουν. Και βλέπουμε πάντα τα ίδια πρόσωπα».

Ο Έρντογαν εξαπέλυσε πυρά ενάντια της Αμερικής επίσης για τη στήριξη της χώρας στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις, για τις οποίες επίσης πολεμούν Κούρδοι μαχητές, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν γίνει μια «μηχανή ψεμάτων».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από το Πεντάγωνο για την επιχείρηση στο Αφρίν, είπε ότι η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τα συμβάντα στην πόλη παρουσιάζοντας «εκατοντάδες υποθέσεις».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία έχει τον έλεγχο περίπου 415 χμ. της περιοχής και η επίθεση στο Αφρίν θα συνεχίσει μέχρι να περικυκλώσουν τους «τρομοκράτες» και να τους «κόψουν κάθε επαφή με τον έξω κόσμο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ξανά επικρίνει τις ΗΠΑ για την απόφαση της Ουάσιγκτον να δώσει στήριξη στους Κούρδους μαχητές. Την περασμένη εβδομάδα είπε, «Η απόφαση των ΗΠΑ για οικονομική στήριξη στους YPG σίγουρα θα επηρεάσει της αποφάσεις της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.