ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Συνελήφθησαν πάνω από 100 ύποπτοι ως μέλη του ΡΚΚ

Τουρκία: Συνελήφθησαν πάνω από 100 ύποπτοι ως μέλη του ΡΚΚ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα περισσότερους από 100 υπόπτους ως μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν παράνομες διαδηλώσεις ή επιθέσεις για το Νεβρόζ, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατικά μμε και μια πηγή ασφαλείας.

Ο εορτασμός του Νεβρόζ, του Περσικού Νέου Έτους που συμπίπτει με την εαρινή ισημερία στα τέλη Μαρτίου, είναι σημαντικός για την ταυτότητα της κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας.

Το τουρκικό κράτος πολεμά εδώ και δεκαετίες το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μια σύγκρουση που εντάθηκε μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας το 2015. Κατά την κορύφωση της εξέγερσης του PKK τη δεκαετία του 1990, οι εορτασμοί του Νεβρόζ σημαδεύονταν από συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.