ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έτοιμη να περάσει στην πυρηνική εποχή η Τουρκία – Έτοιμος το 2023 ο πρώτος σταθμός

Έτοιμη να περάσει στην πυρηνική εποχή η Τουρκία – Έτοιμος το 2023 ο πρώτος σταθμός

To 2023 αποτελεί ένα έτος ορόσημο για την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom, θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος πυρηνικός σταθμός των «γειτόνων». Η ρωσική εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του επεσήμανε πως ότι οι συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου.

Νωρίτερα τον Μάρτιο δύο άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας ενδέχεται να μην είναι έτοιμος το 2023 καθώς η Rosatom δεν έχει καταφέρει να βρει επενδυτές στη χώρα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο έχει στόχο να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από την εισαγωγή ενέργειας, όμως έχουν σημειωθεί πολλές καθυστερήσεις στην κατασκευή του από το 2010 οπότε η Rosatom ανέλαβε το έργο.

«Η Rosatom απορρίπτει κατηγορηματικά τις εικασίες ότι ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση της δομής της τοπικής ιδιοκτησίας του Ακούγιου θα αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του σχεδίου», ανέφερε η ρωσική εταιρεία.

«Κάνουμε το παν για να επιταχύνουμε την κατασκευή της πρώτης μονάδας, ακολουθώντας τους πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.