ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παρελθόν η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία: Πουλήθηκαν Hürriyet, CNN Türk και Kanal D

Παρελθόν η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία: Πουλήθηκαν Hürriyet, CNN Türk και Kanal D

Σημαντική εξέλιξη στην Τουρκία καθώς πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι πουλήθηκε η εφημερίδα Hürriyet που ήταν από τις λιγοστές αντιπολιτευτικές φωνές στις κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τη Hürriyet, πωλήθηκαν επίσης το CNN Türk και την Posta και Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan και περιέρχονται στη Demirören Media Group έναντι 1.250.000.000 τουρκικών λιρών.

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμίρορεν, είναι στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και κατέχει την ενεργειακή εταιρεία Milangaz και το εμπορικό κέντρο Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες Milliyet και Vatan.

H Hürriyet είναι καθημερινή, λαϊκή εφημερίδα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε από τον Sedat Simavi την 1 Μαΐου 1948 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες στην Τουρκία.

Εκδίδονταν από την Doğan Group , στην οποία ανήκουν επίσης οι καθημερινές εφημερίδες Milliyet, Radikal, Posta, Turkish Daily News, Özgür Politika, Referans, Fanatik και Fanatik basket.

Έτσι, με αυτή την κίνηση… ματ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «σβήνει» και η τελευταία ανεξάρτητη εφημερίδα που είχε απομείνει, η «Hurriyet»!

Η επισημοποίηση της πώλησης αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.