ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: «Δεν αποχωρούμε από την Manbij»

ΗΠΑ: «Δεν αποχωρούμε από την Manbij»

Νέα προειδοποίηση προς την Τουρκία απηύθυναν οι ΗΠΑ ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μανμπίτζ της Συρίας, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από εκεί.

Συγκεκριμένα διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι «δεν προτίθενται να φύγουν από τη Μανμπίτζ» παρά τις απειλές του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι θα καθαρίσει τον κουρδικό θύλακο στη βόρεια Συρία από τους «τρομοκράτες».

«Αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στη Μανμπίτζ. Έχουμε καταστήσει λίαν σαφές στην Τουρκική κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε εκεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

Είπε μάλιστα ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Άγκυρα αναφερόμενη στις τεχνικές επιτροπές των δύο χωρών που συγκροτήθηκαν για την επίλυση διμερών διαφορών.

Η Άγκυρα συνεχίζει να δείνχει αποφασισμένη ότι θα προχωρήσει σε επέμβαση στην Μανμπίτζ καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι η Τουρκία θα προχωρήσει εν ανάγκη μόνη της στο σχέδιο εκδίωξης των Κούρδων μαχητών από τη Μανμπίτζ ανατολικά του Ευφράτη , που είχαν συμφωνήσει Άγκυρα – Ουάσιγκτον.

«Αν δεν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο η μόνη λύση που απομένει είναι να διώξουμε μακριά τους τρομοκράτες. Κι αυτό δεν ισχύει μόνον για τη Συρία, αλλά και για το Ιράκ», είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση του Ερντογάν ότι η Τουρκία θα προβεί σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του PKK στο όρος Σιντζάρ του βορείου Ιράκ.

Ο Τσαβούσογλου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρώην υπ Εξ των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στις 19 Μαρτίου αλλά μεσολάβησε η αποπομπή του Τίλερσον και η αντικατάστασή του με τον Μάικ Πομπέο.

Ως γνωστόν όμως ο Πομπέο είναι φανατικός αντιερντογανιστής

Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών οι ΗΠΑ, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Αμυνας της χώρας, συνταγματάρχη Ρόμπερτ Μάνινγκ, εξέδωσαν προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μανμπίτζ της Συρίας, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν απαντώντας στην απίστευτη δήλωση Ρ.Τ.Ερντογάν για την επικείμενη προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη ότι “Οταν έρχονται τα λιοντάρια τα τσακάλια φεύγουν”!

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ είπε ότι «Οι ΗΠΑ δεν δραστηριοποιούνται στην Αφρίν αλλά διαθέτουν στρατεύματα στη Μανμπίτζ, τα οποία δεν θα φύγουν αλλά παράλληλα θα λάβουν και μέτρα προστασίας αν ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να τα κτυπήσει».

Ο Μάνινγκ τόνισε ότι «Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την πόλη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.