Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ για Συρία: «Θα φτάσουμε μέχρι το Χαλέπι»

Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ για Συρία: «Θα φτάσουμε μέχρι το Χαλέπι»

Μέχρι το Χαλέπι θέλουν να φτάσουν πλέον οι Τούρκοι οι οποίοι μετά την κατάληψη της Αφρίν κάνουν ότι θέλουν στη βόρεια Συρία χωρίς να συναντούν αντίδραση.

Με τον κίνδυνο να υπάρξει σύγκρουση με τον συριακό Στρατό καθώς είναι άγνωστα τα σχέδια της Άγκυρας για τη Συρία και ποιες ακριβώς περιοχές θέλει να θέσει υπο τον έλεγχό της, ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων εμφανίστηκε σίγουρος ότι η προέλασή των τουρκικών δυνάμεων θα φτάσει μέχρι τα προστασία του Χαλεπιού, πόλη η οποία βρίσκεται υπο τον έλεγχο βέβαια της συριακής κυβέρνησης.

ΟΤούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Hulusi Akar μιλώντας απο την Άγκυρα σε συνέδριο ασφάλειας δήλωσε πως σε ελάχιστο διάστημα όλη η επαρχία της Αφρίν θα είναι υπο τον έλεγχό τους.

«Υπάρχουν 3 με 5 χωριά προς τα δυτικά. Θα φτάσουμε μέχρι στο προάστιο στο Χαλέπι που ονομάζεται Nubl-Zahra και το καντόνι της Αφρίν θα είναι σύντομα υπο τον ολοκληρωτικό μας έλεγχο», δήλωσε ο Τούρκος στρατηγός.

Αναφερόμενος στον αριθμό των υπόγειων τούνελ που έχουν ανακαλυφθεί στην Αφρίν ο Akar είπε πως είναι δύσκολο για το YPG να τα κατασκεύασε αφήνοντας καθαρά υπονοημένα ότι επρόκειτο για την συριακή κυβέρνηση που οργάνωσε την κατασκευή τους.

«Η κατασκευή αυτών των καταφυγίων δεν είναι έργο των τρομοκρατών. Χωρίς μια κρατική υποβοήθηση και υποστήριξη δεν είναι δυνατόν το YPG να κατασκεύασε τα καταφύγια από μόνο του», σημείωσε.

https://twitter.com/southfronteng/status/977510596798070784

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.