Σ. Καλεντερίδης: «Η Τουρκία έχει σαν στόχο να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι»

Σ. Καλεντερίδης: «Η Τουρκία έχει σαν στόχο να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι»

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης σχολίασε την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως όλα γίνονται γιατί «στόχος της Τουρκίας είναι να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι».

«Επειδή η Τουρκία έχει βγει από το ενεργειακό παιχνίδι, θέλει να βάλει ένα καινούριο όρο στο παιχνίδι, την ισχύ. Θέλει να κάνει κάποιος το λάθος βήμα, να κλιμακώσει και να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία μπει στο παιχνίδι τότε μπαίνουμε σε καθεστώς συνδιαχείρισης, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο Ερντογάν θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ για γεωπολιτικούς λόγους και όχι για οικονομικούς ενώ χαρακτήρισε τη βάση της Σούδας, «αξεπέραστης στρατηγικής σημασίας», βάση της οποίας, η Ελλάδα, δικαιούται να ζητήσει ανταλλάγματα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό που σχεδιάζει η Άγκυρα στο Ακουγιού εκτίμησε πως ίσως η Τουρκία θελήσει να γίνει πυρηνική δύναμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.