ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χρειάστηκε 143 μηνύσεις για να «τιμωρήσει» αρχισυντάκτρια εφημερίδας

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χρειάστηκε 143 μηνύσεις για να «τιμωρήσει» αρχισυντάκτρια εφημερίδας

Μετά από μακρύ δικαστικό αγώνα και συνολικά 143 μηνύσεις, βγήκε η καταδικαστική απόφαση εναντίον της Ερέν Κεσκίν για την περίοδο που ήταν αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ, η κυκλοφορία της οποίας έχει απαγορευτεί. Η Κεσκίν ανακοίνωσε μέσω τουίτερ την σε βάρος της ποινή. Η Κεσκίν έγραψε τα εξής: «Σήμερα τιμωρήθηκα συνολικά σε 7,5 έτη φυλάκισης επειδή ήμουν αρχισυντάκτρια στην Οζγκιούρ Γκιουντέμ. Εξεγείρομαι».

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 143 μηνύσεις σε βάρος της για την περίοδο που ήταν αρχισυντάκτρια στην Οζγκιούρ Γκιουντέμ, ενώ της έχουν επιβληθεί και πρόστιμα, ενώ η ίδια δήλωσε πως «Αντί να φύγω στο εξωτερικό θα μπω στην φυλακή». Οι δικηγόροι του Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα προσπάθησαν να αποβληθεί η Ερέν Κεσκίν από τον δικηγορικό σύλλογο.

Τον Αύγουστο του 2016 τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem κατηγορώντας την για προπαγάνδα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η εφημερίδα ενεργεί σαν «φερέφωνο» της κουρδικής εξέγερσης, η οποία αναζωπυρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από ηρεμία που είχε διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια. Ένας τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε ωστόσο, ζητώντας να μην κατονομασθεί, πως το μέτρο αυτό δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Μάρτιο οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού είχαν ακυρώσει τις δημοσιογραφικές ταυτότητες των δημοσιογράφων της εφημερίδας, η οποία είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1992 και είχε πολλές προστριβές με τη δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ozgur Gundem, η έντυπη έκδοση της οποίας έχει καθημερινή κυκλοφορία περίπου 7.500 φύλλων, επικεντρώνει στη σύγκρουση με τους κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία και από το 2014 οι τουρκικές αρχές έχουν διεξαγάγει δεκάδες έρευνες στα γραφεία της και της έχουν επιβάλει πρόστιμα, ενώ έχουν επίσης συλλάβει ανταποκριτές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.