MPT 76: Αυτό είναι το νέο τυφέκιο του τουρκικού Στρατού (βίντεο)

MPT 76: Αυτό είναι το νέο τυφέκιο του τουρκικού Στρατού (βίντεο)

Το τυφέκιο τύπου MPT 76 σχεδιάστηκε από Τούρκους μηχανικούς και η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών του ΡΚΚ και τώρα έχει αρχίσει η διανομή του και στις στρατιωτικές μονάδες μαζικά.

Το MPT 76 ζυγίζει 4,18 κιλά και η εμβέλειά του είναι 600 μέτρα.

Έχει ρυθμό βολής 700 σφαίρες το λεπτό και η εμβέλεια της σφαίρας μπορεί να φτάσει τα 800 μέτρα.

Η παραγωγή του τουφεκιού γίνεται με κάννη 7,62 χιλιοστών, αλλά, αν υπάρξει ζήτηση, μπορεί η κάννη να παραχθεί και σε διαφορετικά μεγέθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.