Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ στην Τουρκία – 4 νεκροί (φωτό, βίντεο)

Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ στην Τουρκία – 4 νεκροί (φωτό, βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας καθώς όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Doğan 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της κεντρικής ανατολικής επαρχίας, του Eskişehir.

Ο Doğukan B, ο οποίος είναι βοηθός ερευνητής, άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων, για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Ο αναπληρωτής πρύτανης, Mikail Yalçın, ο γραμματέας του ιδρύματος Fatih Özmutlu, ένας επίσης βοηθός ερευνητής, ο Yasir Armağan και ο δόκτορ Serdar Kağlak, είναι οι τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους. Ακόμα τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Οι τέσσερις νεκροί

Ο δράστης έχει συλληφθεί και μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας.

Ο δράστης Volkan Bayal

Σε σοκ οι περισσότεροι μαθητές, καθώς την ώρα του συμβάντος διεξάγονταν μαθήματα.

H δρ. Αϊσέ Αϊπάι, όρμηξε προς τις κάμερες και άρχισε να μιλά σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και σε εμφανή αγανάκτηση για το γεγονός ότι ο δράστης, ο Βολκαν Μπαγιάλ δεν ήταν στα καλά του.

«Είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές γι’ αυτόν», είπε, τονίζοντας ότι είχαν γίνει γραπτές αναφορές στο υπουργείο για το γεγονός ότι δεν ήταν σε σωστή ψυχολογική κατάσταση, τσακωνόταν με όλους και τους κατηγορούσε ότι είναι γκιουλενιστές.

«Ο σύζυγός μου απολύθηκε εξαιτίας του πριν από 5,5 μήνες. Το εκπαιδευτικό συμβούλιο δεν έκανε τίποτα. Ποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά;», είπε.

Πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή, ενώ στις εικόνες που προβάλλουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου να κλαίνε ή να κρατούν με απόγνωση το κεφάλι τους.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χασάν Γκιονέν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης εισήλθε στο γραφείο του κοσμήτορα που δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί, κατόπιν βγήκε και πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους με ένα περίστροφο. Αφού έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό, ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με τον Γκιονέν. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται, ενώ τονίζεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Ένας δημοσιογράφος του Anadolu, που μίλησε στο CNN Turk, είπε ότι ο δράστης παραδόθηκε και δεν προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.