Άγριο δούλεμα Άγκυρας σε ΝΑΤΟ: «Κανένα πρόβλημα με τους S-400 αφού είμαστε… μέλη της συμμαχίας»

Άγριο δούλεμα Άγκυρας σε ΝΑΤΟ: «Κανένα πρόβλημα με τους S-400 αφού είμαστε… μέλη της συμμαχίας»

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να αισθάνεται απειλή εξαιτίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και ότι έχουν μόνο αμυντικό σκοπό.

«Δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε αντιπαράθεσης με το σύστημα S-400, επειδή είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Οι S-400 είναι ένα σύστημα που αγοράστηκε για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της Τουρκίας και δεν τίθεται θέμα να αποτελέσουν απειλή εναντίον οποιασδήποτε χώρας».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ στη Συρία και τη στάση των ΗΠΑ, ο Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι γίνονται αντιφατικές δηλώσεις σε σχέση με τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία: «Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θα αποχωρήσουν από την Συρία. Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως θα παραμείνουν στη Συρία. Οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν. Τελείωσε ή όχι ο αγώνας κατά του ISIS στη Συρία;».

Aξίζει να σημειώσουμε ότι, ο Ρώσος πρόεδρος, Bλαντιμιρ Πούτιν, εχθές αφού έκανε εκτεινείς αναφορές στις προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία σημείωσε εμφατικά την προτεραιότητα για τους S400 Triumf. Μάλιστα η δήλωση Πούτιν πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι πρόκειται να επισπεύσει την εν λόγω παράδοση.

Πηγή: sigmalive

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.