ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Να παγώσουν οι πωλήσεις όπλων προς τη Τουρκία» ζητούν βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

«Να παγώσουν οι πωλήσεις όπλων προς τη Τουρκία» ζητούν βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Νομοσχέδιο με τίτλο «Ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας» (NDAA) κατατέθηκε στην Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στο οποίο μάλιστα ζητούν να υπάρξει «προσωρινή παύση» των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία και μέτρα κατά της Ρωσίας και της Κίνας και όποιων χωρών αγοράζουν όπλα από αυτές τις χώρες.

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί προς το τέλος του χρόνου, ακόμα και αν εγκρινόταν αυτούσιο (πράγμα απίθανο) δεν προλαβαίνει να αποτρέψει την παράδοση στη Τουρκία των πρώτων F-35A στις 23 Ιουνίου.

Για την ακρίνεια το πρακτορείο Reuters αναφέρει “The NDAA is several steps from becoming law. The final version of the legislation will be a compromise reached later this year by House and Senate negotiators between separate versions of the bill approved in the two chambers”.

Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση “το νομοσχέδιο έχει να διανύσει ακόμα αρκετά βήματα μέχρι να γίνει νόμος. Η τελική μορφή του θα φτάσει προς ψήφιση στην Γερουσία και στην Βουλή των Αντιπροσώπων αργότερα αυτή την χρονιά, σε διάφορες εκδοχές πριν εγκριθεί από τα δύο Σώματα”.

Το ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητεί την προσωρινή παύση πώλησης όπλων στη Τουρκία χρι να συνταχθεί αναφορά η οποία θα αναλύει τις εντάσεις και το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Αγκυρας!

Ο ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας για την Άμυνα (NDAA), εγκρίνει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, καθορίζει πολιτικές που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ. Προβλέπεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο NDAA για το οικονομικό έτος 2019 περιλαμβάνει διατάξεις όπως η επιβολή νέων κυρώσεων στη βιομηχανία όπλων της Ρωσίας ως απάντηση στις παραβιάσεις των συνθηκών, τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ταϊβάν και την απαγόρευση χρήσης από οποιασδήποτε κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, τεχνολογίας που κρίνεται «επικίνδυνη» και παράγουν οι εταιρείες, η Huawei Technologies και η ZTE Corp, τις οποίες ανακοίνωση της αμερικανικής επιτροπής άμυνας περιγράφει ως «συνδεδεμένες με την υπηρεσία πληροφοριών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Διαβάστε ολόκληρη το κείμενο της ανταπόκρισης του Reuters, εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.