ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στην Μαλάτεια πάνε τα πρώτα F-35A της ΤΗΚ – Hurriyet: «Τον Ιούνιο θα προσγειωθούν στη Τουρκία»

Στην Μαλάτεια πάνε τα πρώτα F-35A της ΤΗΚ – Hurriyet: «Τον Ιούνιο θα προσγειωθούν στη Τουρκία»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet τα πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35A, πρόκειται να αφιχθούν τον Ιούνιο στη Τουρκία και θα επιχειρούν από βάση κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία αναφέροντας την 7η Κύρια Βάση αεριωθουμένων στην Μαλάτεια.

Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές της «αμυντικής βιομηχανίας» τα πρώτα από τα 30 F-35A της πρώτης φάσης θα παραδοθούν μεν στις 21 Ιουνίου επί αμερικανικού εδάφους, αλλά δεν θα παραμείνουν να επιχειρησιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ, αλλά θα πετάξουν κατ’ευθείαν στη Τουρκία!

Αυτό μένει να αποδειχθεί…

Γιατί πάνε στην Μαλάτεια και όχι σε κάποια δυτική βάση ή έστω στο Εσκί Σεχίρ; Για να αποφύγουν τα «αδιάκριτα» μάτια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προετοιμασίες στη βάση της Μαλάτειας για την υποδοχή των αεροσκαφών έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι τα καταφύγια τα οποία άλλοτε φιλοξενούσαν αεροσκάφη F-4E τώρα ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται για τα F-35.

Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται στις ΗΠΑ από το Νοέμβριο του 2016 όπου εκπαιδεύονται στον τύπο.

Όπως αναφέρεται ακόμη τα F-35A θα αντικαταστήσουν μερικά από τα παλαιότερα block παραγωγής των F-16, τα οποία εμείς αναβαθμίζουμε.

Την ίδια ώρα η τουρκική εταιρεία Aselsan διαφημίζει τις ικανότητες του νέου «μίνι« αεροπλανοφόρου-πλοίου αποβάσεων TCG Anadolu το οποίο όπως φαίνεται στο βίντεο θα μπορεί να μεταφέρει εκτός από F-35B και άρματα μάχης Altay.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.