ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίθεση Ερντογάν κατά του Τελ Αβίβ με αφορμή την Ιερουσαλήμ: «Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης»

Επίθεση Ερντογάν κατά του Τελ Αβίβ με αφορμή την Ιερουσαλήμ: «Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης»

Επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο και χαρακτήρισε ως «κράτος τρομοκράτη» και ότι οδηγεί την Μέση Ανατολή «σε πόλεμο»

Κατηγόρησε μάλιστα το Τελ Αβίβ ότι χρησιμοποίησε περιττή επιθετικότητα στη Συρία

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ “σπέρνει τον φόβο και σπρώχνει την περιοχή της Μέσης Ανατολής στον πόλεμο”.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην επαρχία Αντάνα, ο Ερντογάν δήλωσε απευθυνόμενος προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό:

“Εμείς [η Τουρκία] έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, αλλά εσείς δεν ανησυχείτε για τρομοκράτες επειδή είστε οι ίδιοι ένα κράτος τρομοκράτης”, σύμφωνα με τον Hurriyet.

Ο Τούρκος ηγέτης κατήγγειλε επίσης την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία, η οποία έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες, που την χαρακτήρισε επίθεση στην κυριαρχία του πολιορκημένου έθνους, που βρίσκεται πλεόν στο έβδομο χρόνο ενός εμφυλίου πολέμου.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την απόφαση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, ανέφερε η Ynetnews.com.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα επικρίνει τις πρόσφατες ενέργειες τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα, είπε στο CNN ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ ήταν ένα “τεράστιο λάθος”. Επανέλαβε τη θέση του ότι «η ανατολική Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» και ότι «όταν θα δημιουργηθεί ένα παλαιστινιακό κράτος», θα ανοίξει εκεί μια τουρκική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απόφαση του Τραμπ απομονώνει περαιτέρω τις ΗΠΑ διπλωματικά. Είπε ότι αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι ΗΠΑ πρόκειται να «χάσουν συμμάχους».

Στα τέλη Μαρτίου, ο Τούρκος ηγέτης καταδίκασε έντονα μια “απάνθρωπη επίθεση” ισραηλινών στρατιωτών σε άοπλους παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, μια μέρα μετά τον φόνο 16 ισραηλινών στρατιωτών. Από τις 13 Μαΐου, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 53 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, παιδιών και δημοσιογράφων.

“Έχετε ακούσει οποιεσδήποτε αξιοσημείωτες αντιδράσεις κατά του Ισραήλ για τη σφαγή που συνέβη χθες στη Γάζα από εκείνους που επικρίνουν την επιχείρηση Αφρίν;” Δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 31 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην τουρκική στρατιωτική εισβολή κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νετανιάχου έχει εδώ και χρόνια μέσα από το Twitter κατηγορήσει τον Ερντογάν ότι «βομβαρδίζει αδιάκριτα άμαχο πληθυσμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.