ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τουρκία αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας!

Η Τουρκία αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας!

Το υπουργείο Άμυνας διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την κοινή ασφάλεια του βουλγαρικού εναέριου χώρου. Η κοινή ασφάλεια θα είναι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Αυτό έγινε σαφές από την έκθεση για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση και υποβλήθηκε προς εξέταση στην Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο προβλέπει να γίνονται αναχαιτίσεις σε ρωσικά αεροσκάφη που πλησιάζουν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας από κάποια χώρα της Συμμαχίας που θα έχει καθήκον να προβαίνει σε αυτές.

Αυτό γίνεται για την εξοικονόμηση καυσίμων και τη μείωση των ωρών πτήσεων της βουλγαρικής αεροπορίας.

Η Βουλγαρία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες για διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριου χώρου με την Ελλάδα το Νοέμβριο του 2010 και με την Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2011, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Επάνω στο ίδιο μοντέλο συνεργασίας γίνεται η διμερής συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας για τις διασυνοριακές δραστηριότητες ασφάλειας του εναέριου χώρου της Συμμαχίας που καθορίζονται από το Υπουργείο Άμυνας όπως αναφέρει το echedoros-a.gr

«Η Βουλγαρία αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει αυτό το καθεστώς, διότι τα υπάρχοντα Mig 29 δεν είναι αρκετά και υπάρχει έλλειψη καυσίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για αυτό το έτος, οι στρατιωτικές αεροπορικές μας δυνάμεις να μην επιτύχουν τους στόχους τους για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και, ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ πρότεινε τη συνεργασία, η οποία πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο», γράφει το δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.