Τα… πήρε άσχημα ο Ρ.Τ. Ερντογάν με τις ερωτήσεις φοιτητή δημοσιογραφίας – «Ντροπή σου για όσα λες»!

Τα… πήρε άσχημα ο Ρ.Τ. Ερντογάν με τις ερωτήσεις φοιτητή δημοσιογραφίας – «Ντροπή σου για όσα λες»!

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε την ψυχραιμία του, όταν ένας φοιτητής δημοσιογραφίας επέμεινε να του κάνει ερωτήσεις όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον φοιτητή ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτά που του έλεγε.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, στην Αγκυρα, όπου η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, είχε καλέσει φοιτητές. Ενας από αυτούς όμως- δευτεροετής στο πανεπιστήμιο Gazi, ο οποίος δεν κατονομάστηκε- δεν δίστασε να πει στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στη χώρα και πως ο ίδιος θα έπρεπε να είναι ανοιχτός απέναντι στην κριτική.

«Είσαι ελεύθερος απλά και μόνο που μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση στον πρόεδρο, μέσα στο σπίτι του», απάντησε ο Ερντογάν. Ομως, παρά την αντίδραση αυτή, ο φοιτητής δεν πτοήθηκε και του απάντησε ότι δεν θέλει να βλέπει δημοσιογράφους να φυλακίζονται στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν του ανταπάντησε ότι η ελευθερία του δημοσιογράφου τελειώνει όταν παραβιάζει την ελευθερία κάποιου άλλου. «Αν ένας δημοσιογράφος ταπεινώνει μέλη της οικογένειάς μου με τον χειρότερο τρόπο, με προσβολές, συλληφθεί σύμφωνα με τον νόμο, θα λες ακόμη “Είναι ελευθερία του δημοσιογράφου (να λέει τέτοια πράγματα;)», τον ρώτησε ο Ερντογάν.

Ο φοιτητής επέμεινε και αναφέρθηκε στην απόλυση του Ιρφάν Ντεγκιρμεντσί από το Kanal D, πέρυσι, με το επιχείρημα ότι θα ψήφιζε κατά στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος. Ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είχε καμιά σχέση ο ίδιος με αυτό και πως ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη του Kanal D. Ο απτόητος φοιτητής του απάντησε ότι το Kanal D είναι υπό τον έλεγχο του προέδρου, κάτι που έκανε έξαλλο τον τελευταίο.

«Ντροπή σου! Ολος ο κόσμος ξέρει ότι το αφεντικό του Kanal D τρέφει εχθρικά αισθήματα για εμένα, αλλά εσύ δεν το ξέρεις αυτό», είπε ο Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.