Anadolu: «Οδηγίες γκιουλενιστών για το πως να κινούνται στην Ελλάδα»

Anadolu: «Οδηγίες γκιουλενιστών για το πως να κινούνται στην Ελλάδα»

«Οδηγίες συμπεριφοράς» διαπιστώθηκε ότι αποστέλλει η οργάνωση των γκιουλενιστών (FETÖ) στα μέλη της που έχουν δραπετεύσει ή προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η Σεβίμ Ντ. και ο σύζυγός της, Ερόλ, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή προσπαθούσαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα, πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της Αδριανούπολης, έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να αναλυθούν από τις αρχές. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, όπως λέει το Anadolu, και σε αυτά βρέθηκε το κρυπτογραφημένο πρόγραμμα επικοινωνίας ByLock, που έχει ταυτοποιηθεί ότι χρησιμοποιείται από τους γκιουλενιστές για την επικοινωνία μεταξύ τους.

Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο τηλέφωνο της Σεβίμ Ντ., ανακαλύφθηκε ότι η FETÖ έδωσε ορισμένες οδηγίες στα μέλη που διαφεύγουν ή προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Σε μια από τις οδηγίες στα μέλη της οργάνωσης που κατέφυγαν στην Ελλάδα, αυτοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο μήνυμα που στάλθηκε έλεγε «φορέστε καλά ρούχα, ξυριστείτε, αποφύγετε την εικόνα του πρόσφυγα, περούκες ή ξυρισμένο κεφάλι στην Ελλάδα και αποφύγετε να κυκλοφορείτε έξω πάρα πολύ.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα μέλη της FETÖ που διαβάζουν τις οδηγίες πρέπει στη συνέχεια να διαγράψουν τα μηνύματα.

Περίπου 150 ύποπτοι συνελήφθησαν τους τελευταίους 5 μήνες

Οι συνοριακοφύλακες, γνωστοί και ως «συνοριακοί αετοί» που συνδέονται με τη Διοίκηση Μηχανικού, προσπαθούν να βρουν τέτοια μέλη, να τα εντοπίσουν και να τα συλλάβουν, αναφέρει το Anadolu, προσθέτοντας ότι τους τελευταίους 5 μήνες συνελήφθησαν περίπου 150 ύποπτοι, 17 μέλη του ΡΚΚ, 2 τζιχαντιστές και 2 μέλη του MLKP στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ αυτών είναι ο İsmail Kurt, ο εισαγγελέας Zafer Kılınç, ο δικαστής που εκδιώχθηκε από την υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπείας» στη Σμύρνη, τον Bülent Kinay, δικαστή που εξετάζει την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, αλλά και το δικαστή στην περίφημη υπόθεση Ergenekon, Fatih Mehmet Uslu.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.