ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία για τουρκική απειλή προς ΗΠΑ για αγορά Su-57: «Είναι πρόωρο» αλλά δεν το αποκλείει!

Ρωσία για τουρκική απειλή προς ΗΠΑ για αγορά Su-57: «Είναι πρόωρο» αλλά δεν το αποκλείει!

Δεν απέρριψε η Ρωσία να παραδώσει στην Τουρκία μαχητικά 5ης γενιάς Su-57, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή «είναι πρόωρο» καθώς προέχει η παράδοση των συγκεκριμένων μαχητικών στην ρωσική Αεροπορία αφού ολοκληρωθεί η παράδοση των πρώτων αεροσκαφών προσωρινής επιχειρησιακής διαθεσιμότητας.

Πιο ειδικά ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της κρατικής Δούμα, Γιούρι Σβίτκιν, δήλωσε:

«Η Ρωσία αυτό το χρονικό διάστημα έχει προτεραιότητα την παράδοση των πρώτων 12 αεροσκαφών Su-57 παραγωγής στην ρωσική Αεροπορία. Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πει κανείς ότι η Μόσχα θα πουλήσει στην Τουρκία ρωσικά μαχητικά Su-57 που θα αντικαταστήσουν τα F-35, αν και δεν το αποκλείουμε, εάν οι συνθήκες αλλάξουν».

Αυτή ήταν η έμμεση απάντηση της Μόσχας, στις δηλώσεις του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε πει ότι η Άγκυρα εξετάζει ως εναλλακτική λύση τα ρωσικά μαχητικά, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, επειδή η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Προτού γίνουν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν πωλήσεις εξοπλισμών, όλα ελέγχονται, λαμβάνεται επίσης υπ όψιν και ο πολιτικός προσανατολισμός της μιας ή της άλλης χώρας, όπως και η στάση που τηρεί έναντι της χώρας μας… Η προσωπική μου άποψη είναι η ακόλουθη: θα έλεγα ότι προς το παρόν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών Su-57 σε αντικατάσταση των F-35» δήλωσε ο Σβίτκιν.

Η Τουρκία αναμένει την παράδοση των δύο πρώτων F-35A στις 21 Ιουνίου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών όμως να δηλώνει ότι οι προσπάθειες για την παρεμπόδιση της προμήθειας των F-35 δεν στοιχειοθετούν μια υγιή σχέση μεταξύ των δύο κρατών της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

“Υπάρχουν προσπάθειες από το αμερικανικό κοινοβούλιο σχετικά με τα F-35. Δύο μαχητικά θα παραδοθούν σε εμάς στις 21 Ιουνίου και επίσης υπάρχουν προσπάθειες να μπλοκαριστεί αυτή η παράδοση. Δεν μπορούμε να έχουμε έτσι μια υγιή σχέση”, είπε.

Πάντως ο SSM ανακοινώνει ότι αναμένει την παράδοση των F-35 στις 21 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.