ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι σημαίνει η νίκη Ερντογάν: Η τριχοτομημένη Τουρκία και η ήττα των ΗΠΑ – Πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί;

Τι σημαίνει η νίκη Ερντογάν: Η τριχοτομημένη Τουρκία και η ήττα των ΗΠΑ – Πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί;

O R.T.Erdogan για άλλη μια φορά είναι ο νικητής και συνεχίζει με υπερεξουσίες αυτή την φορά να κυβερνάει την Τουρκία έχοντας κατακτήσει όχι μόνο την προεδρία αλλά και την πλειοψηφία στην Βουλή.

Πάλι έχουμε μια Τουρκία τριών τάσεων όπως είχε καταγραφεί στο δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2017.

Η Ανατολία επέλεξε «δαγκωτό» Ερντογάν, τα παράλια επέλεξαν για άλλη μια φορά τους κοσμικούς Κεμαλιστές και φυσικά οι κουρδόφωνες περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία επέλεξαν το HDP.

Δεν μπορεί να αμφισβτήσει κάποιος ότι η τριχοτομημένη Τουρκία διαιρείται κατά βάση γεωγραφικά και όχι εκλογικά.

Τι σημαίνει αυτό; Τώρα τίποτα στο μέλλον όμως ίσως πολλά.

Είναι γνωστό ότι κύκλοι στις ΗΠΑ θα ήθελαν η Τουρκία να διασπαστεί σε τρία κομμάτια, με το κοσμικό κομμάτι να επιστρέφει στην αμερικανική επιρροή καθώς θα είναι αυτό που θα ελέγχει και τα πολύτιμα για την παγκόσμια κυριαρχία Στενά.

Καλό είναι όμως να είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι το σενάριο αυτό περιλαμβάνει στο μέλλον το κοσμικό αυτό μόρφωμα να περιλαμβάνει και το σύνολο της Θράκης και όχι μόνο την ανατολική.

Το μίσος των κοσμικών Τούρκων για τον Ερντογάν ξεπερνάει τα όρια, είναι τόσο εμποτισμένοι μεμ την κοσμική ιδεολογία που αρχίζουν να θεωρούν την Ανατολία ότι δεν είναι… Τουρκία.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι ακόμα και η ισλαμική Τουρκία έχει έναν διχασμό καθώς αποτελείται από ερντογανιστές και γκιουλενιστές με τους πρώτους να δείχνουν να έχουν κυριαρχήσει.

Δεν θα ήταν υπερβολικά να πούμε ότι η εκλογή Ερντογάν έσωσε την Τουρκία από πολύ άσχημες καταστάσεις, μάλλον η πλειοψηφία των Τούρκων προείδε ότι επέρχεται περίοδος μεγάλων αναταραχών και επέλεξε να παίξει το «σίγουρο» χαρτί.

Η νίκη Ενρτογάν διέλυσε τις όποιες ελπίδες των Αμερικανών για επιστροφή της Τουρκίας στην επιρροή τους. Ήθελαν πολύ την εκλογική του ήττα και τώρα που δεν ήρθε ξέρουν ότι θα πρέπει να τον ανεχθούν για τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια.

Πλέον η ισχύς τους στην χώρα έχει απομειωθεί κατά πολύ καθώς μετά το πραξικόπημα του 2016 ο Τούρκος πρόεδρος έχει προβεί σε μαζικές εκκαθαρίσεις στο κράτος, αλλά και ευρύτερα, με σκοπό να ξηλώσει τα δίκτυα των Δυτικών στην Τουρκία και να εξοντώσει οποιονδήποτε θεωρεί ότι εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα.

Άλλωστε θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει το πραξικόπημα ή τουλάχιστον έλπιζαν να πετύχει.

Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσουν πλέον οι Αμερικανοί. Θα κάνουν το κορόιδο για ακόμα 5 χρόνια ίσως και 10; Ή θα αντιδράσουν με άλλους τρόπους πιο δυναμικούς;

Να σταματήσουν να την εξοπλίζουν είναι μια προοπτική που θα ωθήσει την Τουρκία να πέσει οριστικά στα χέρια του Συμφώνου της Σαγγάης.

Μπορεί να λάβει από Ρωσία και Κίνα ότι χρειάζεται και στο ΝΑΤΟ το ξέρουν αυτό

Στο εσωτερικό της χώρας δεν διαθέτουν πλέον την δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα εναντίον του Ρ.Τ.Ερντγάν. Αυτό που ελπίζουν προς το παρόν είναι η βιολογική νομοτελειακή αποσύνθεση του Τούρκου ηγέτη. Κοινώς, κάποτε δεν θα είναι σε φυσική κατάσταση για να ηγείται της Τουρκίας και δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει τέτοιο «είδος» διαδόχου για να τον αντικαταστήσει.

Μέχρι τότε όμως; Τα χρόνια περνάνε και περνάνε εις βάρος των Αμερικανών…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.