ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο τουρκικός Στρατός γιορτάζει την ίδρυσή του στην… Μογγολία! – Το 209 π.Χ!

Ο τουρκικός Στρατός γιορτάζει την ίδρυσή του στην… Μογγολία! – Το 209 π.Χ!

Το ότι οι Τούρκοι πάντοτε πρόσφεραν απλόχερα γέλιο με τις ιστορικές τους ερμηνείες το ξέραμε ανέκαθεν.

Σήμερα όμως η Τουρκία γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης του Στρατού της που σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γενικού επιτελείου χρονολογείται πίσω στο 209 π.Χ. και μετρά… 2.227 χρόνια ζωής.

Μάλιστα θεωρούν ότι ο Στρατός Ξηράς ιδρύθηκε από τον Μογγόλο βασιλιά, Μετέ Χαν, που η βασιλεία του ξεκίνησε το 209 π.Χ.

Τουλάχιστον έτσι παραδέχονται την προέλευσή τους και καμία σχέση δεν έχουν με την καταπατημένη γη της Ιωνίας και φυσικά με τα αρχαία χιττιτικά βασίλεια.

Οι Τούρκοι «ιστορικοί» θεωρούν πως οι σημερινοί Τούρκοι είναι και απόγονοι των αρχαίων Χετταίων. Στην Τουρκία όπως και στα Σκόπια άλλωστε οι ιστορικές αλλοιώσεις είναι κάτι σύνηθες

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκία στρατηγός Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων τον δεσμό του στρατού με το έθνος, τα μοντέρνα όπλα που χρησιμοποιεί πλέον αλλά και τις αποστολές που έχει αναλάβει κατά καιρούς μέσω του ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ΕΕ.

Το σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ξεκινά με μια ορδή Μογγόλων πολεμιστών από το 209 π.Χ., μετά δείχνει την ήττα των Βυζαντινών στο Ματζικέρτ το 1071 μΧ, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μΧ, την μάχη της Καλλίπολης το 1915 μ.Χ., το τέλος του πολέμου της Ανεξαρτησίας όπως ονομάζουν οι Τούρκοι την Μικρασιατική Εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού και την ήττα του το 1922 μΧ, για να περάσει στην συνέχεια στην αποστολή στην Κορέα το 1950, την Κύπρο το 1974, την Βοσνία το 1992 κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.