ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος παρακολούθησης παρουσίασε η Τουρκία

Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία κατασκεύασε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό όχημα ελέγχου, το ISATAR, το οποίο σχεδιάζεται να ενταχθεί στις ΤΕΔ(τουρκικές ένοπλες δυνάμεις) τον Σεπτέμβριο και θα σκανάρει την υποθαλάσσια περιοχή για εχθρικά πλοία και υποβρύχια.

Το ISATAR είναι ακόμα ένα δείγμα της εξέλιξης της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας την ίδια ώρα που η ελληνική έχει απαξιωθεί πλήρως.

Η περιβαλλόμενη σε τρεις πλευρές από θάλασσα Τουρκία, ενδυναμώνει την αμυντική της γραμμή με νέα στρατιωτικά σχέδια. Η Τουρκία η οποία σκορπά τον φόβο στους εχθρούς της με τα αντιπυραυλικά σχέδια της σε αέρα και ξηρά, με το İSATAR ( Μη επανδρωμένο όχημα ελέγχου) που σχεδιάζεται να ενταχθεί στις ΤΕΔ τον Σεπτέμβριο θα ακολουθεί τα ίχνη των υποβρύχιων κατασκόπων .

Το κατασκευασμένο με 100% εθνικές δυνατότητες από το Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης İSATAR, εντοπίζει την τοποθεσία των εχθρικών στρατιωτικών πλοίων από τις εκπομπές τους και ενημερώνει το κέντρο. Το ISATAR θα μπορεί να λειτουργήσει είτε με τηλεκοντρόλ είτε αυτόνομα. Ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Εργκίν-πρύτανης της Σχολής Κατασκευής Πλοίων και Θαλάσσης, που είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου αυτού, έκανε ειδικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας. Ο Εργκίν είπε πως το ISATAR μπορεί και αντιλαμβάνεται τα εχθρικά πλοία από μεγάλη απόσταση και ότι με αυτό θα διπλασιαστεί η ασφάλεια στις τουρκικές θάλασσες.

Ο Εργκίν εστίασε στο ότι είναι μετρημένες οι χώρες που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και είπε: Το ISATAR είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες. Θα τεστάρουμε και τον δικό μας στρατιωτικό εξοπλισμό και θα το εντάξουμε είτε στα τουρκικά υποβρύχια ή στα πλοία επιφανείας. Με αυτό τον τρόπο μειώνοντας προς τα κάτω τον ήχο που εκπέμπουν στρατιωτικά μας σχέδια, θα διασφαλίσουμε σιωπηλά την υποθαλάσσια πρόοδο της Τουρκίας

Ο καθηγητής Εργκίν ανέφερε πως το ISATAR θα μπορεί να είναι σε κρίσιμες περιοχές σε επιχειρησιακή κατάσταση εντός 4 ωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εργκίν δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο είπε πως ……. Έχει μήκος 5,5 μέτρων, πλάτος 1 και βάρος 4 τόνων, ενώ κινείται με ταχύτητα 18 χλμ την ώρα και διαθέτει κινητήρα 4 κιλοβάτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.