«Εκπαραθυρώνουν» τον Κιλιντσάρογλου για τα «ματια» του Μ.Ιντζέ

«Εκπαραθυρώνουν» τον Κιλιντσάρογλου για τα «ματια» του Μ.Ιντζέ

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κατάφερε με το κόμμα που τον κατέβασε υποψήφιο να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Ερντογάν με το καλύτερο ποσοστό σε εκλογές που είχε ποτέ στην ιστορία του.

Έτσι τώρα, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ανακοίνωσε πως επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής του κόμματος στη θέση του νυν επικεφαλής του σχηματισμού Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Πρότεινα (στον Κιλιτσντάρογλου) να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, να γίνω πρόεδρος του κόμματος και αυτός επίτιμος πρόεδρος», δήλωσε ο Ιντζέ στη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του στην Άγκυρα, την επομένη μιας συνάντησης των δύο ανδρών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε με άνεση τις προεδρικές εκλογές, όμως ο Ιντζέ κατάφερε να συγκεντρώσει 30,6% των ψήφων, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε μόνο 22,6% των ψήφων.

Ο Κιλιτσντάρογλου «θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και εγώ θα προετοιμάσω το κόμμα για τις (μελλοντικές) εκλογές δουλεύοντας από το Εντίρνε (Αδριανούπολη) μέχρι το Αρντάχαν (βορειοανατολική Τουρκία)», πρόσθεσε ο Ιντζέ.

«Αν πει όχι, το κόμμα θα διευθετήσει το ίδιο το ζήτημα», συνέχισε.

Αυτός ο πρώην καθηγητής φυσικής έχει ήδη επιχειρήσει δύο φορές να πάρει την ηγεσία του κόμματος, χωρίς επιτυχία, όμως επελέγη ούτως ή άλλως από τον Κιλιτσντάρογλου για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το CHP ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2019. Ο Ιντζέ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταβεί στις 81 επαρχίες της Τουρκίας για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.