ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Θα ναυπηγήσουμε τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada για το Πακιστάν»

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Θα ναυπηγήσουμε τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada για το Πακιστάν»

Στη ναυπήγηση τεσσάρων κορβέτων για λογαριασμό του Ναυτικού του Πακιστάν θα προχωρήσει η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Νουρεντίν Τσανικλί.

Σύμφωνα με τον Τσανικλί «η Τουρκία κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Πακιστάν για την προμήθεια τεσσάρων κορβέτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή ως «την μεγαλύτερη μεμονωμένη αμυντική εξαγωγή της Τουρκίας», χωρίς να δώσει πληροφορίες για τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως το 2017 η Τουρκία είχε υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας (ΜoU) με το Πακιστάν για το σχέδιο MİLGEM και τη κορβέτα κλάσης ADA.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αποκάλυψε ακόμη, ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν την κατασκευή δυο πλοίων στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης και των υπόλοιπων δύο στο Καράτσι του Πακιστάν.

Οι κορβέτες «Ada-class», μήκους 99,5 μέτρων, έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν διάφορες αποστολές, όπως πόεμος κατά στόχων επιφανείας, ανθυποβρυχιακές αποστολές, αντιαεροπορική άμυνα, επιτήρηση και αναγνώριση.

Το πλήρωμά των τουρκικών πλοίων μπορεί ανάλογα με την αποστολή να φτάσει και τα 106 άτομα και τα κύρια οπλικά συστήματά του είναι ένα πυροβόλο 76 mm (3 in) OtoMelara Super Rapid, 8 πύραυλοι κατά πλοίων τύπου Harpoon, δυο εκτοξευτές τορπιλών, ένα ελικόπτερο Seahawk για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, ένα τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι για κατάδειξη στόχων και αντιαεροπορικοί πύραυλοι RAM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο πλοίο που ναυπηγήθηκε ήταν το TCG Heybeliada (F-511), το οποίο εντάχθηκε στο τουρκικό Π.Ν. το 2011.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.