ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής αμυντικού υλικού στην ιστορία της εξασφάλισε η Τουρκία: 30 T-129 για το Πακιστάν

Τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής αμυντικού υλικού στην ιστορία της εξασφάλισε η Τουρκία: 30 T-129 για το Πακιστάν

Η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία (TAI) έκλεισε συμφωνία με το Πακιστάν για την εξαγωγή 30 επιθετικών ελικοπτέρων T-129.

Η συμφωνία έχει την άδεια και των ΗΠΑ καθώς οι κινητήρες Τ-800 παράγονται από την εταιρεία LHTEC.

Τα ελικόπτερα θα κατασκευασθούν στις εγκαταστάσεις της TAI.

Η εξαγωγική αυτή συμφωνία είναι ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη εξαγωγή της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Υπολογίζεται ότι το πρώτο ελικόπτερο θα παραδοθεί σε 3 με 4 μήνες και η παράδοση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός 2,5 ετών.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η συμφωνία αυτή θέτει τη χώρα στην πέμπτη σειρά εξαγωγής αμυντικών προϊόντων μετά τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ιταλία και Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πακιστάν πριν προχωρήσει στη συμφωνία είχε δοκιμάσει εξαντλητικά το T-129 ATAK στις ιδιαιτέρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα (θερμοκρασία, υγρασία, υψόμετρο) και τις οποίες πέρασε με επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.