ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δύο αεροπλανοφόρα και 24 F-35B STOVL εντάσσει μέσα στην επόμενη πενταετία το τουρκικό Ναυτικό στην δύναμή του!

Δύο αεροπλανοφόρα και 24 F-35B STOVL εντάσσει μέσα στην επόμενη πενταετία το τουρκικό Ναυτικό στην δύναμή του!

Mέχρι τον Απρίλιο του 2021 θα παραδοθεί για δοκιμές στο τουρκικό Ναυτικό το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu (L-408) και μετά από ένα χρόνο αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ενώ το δεύτερο, το TCG Trakya (L-409) θα καθελκυστεί, το 2023, όταν κανένα πλοίο νέας ναυπήγησης δεν θα έχει ενταχθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (εκτός από την τελευταία ΤΠΚ κλάσης «Ρουσέν» που παλεύει να παραδόσει η Ελευσίνα εδώ και πέντε χρόνια!

Τα πλοία βασίζονται στα σχέδια του ισπανικού ελαφρού αεροπλανοφόρου κλάσης LHD Juan Carlos I. Η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε στις 30 Απριλίου του 2016 και καθελκύστηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2018.

Το TCG Trakya (L-409) το οποίο θα καθελκυστεί, όπως αναφέρεται το 2023, ενώ το TCG Anadolu θα ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό το 2021.

Το τουρκικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει συνολικά 32 F-35A όπου θα χρησιμοποιηθούν και από τα δύο αεροπλανοφόρου.

Το ναυπηγείο Sedef Shipbuilding Inc ξεκίνησε ήδη την κατασκευή του TCG Trakya (L-409) και έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του 96% από τα 114 τμήματα του πλοίου του TCG Anadolu (L-408) που εν συνεχεία θα συναρμολογηθούν.

Με την ολοκλήρωση των πλοίων το τουρκικό Ναυτικό θα μπορεί να επιχειρεί από αυτά 24 μαχητικά F-35B STOVL και 12 ελικόπτερα.

Το τουρκικό πλοίο θα έχει μήκος 225 μέτρα πλάτος 32 μέτρα και εκτόπισμα 28.000 τόνους.

Το κόστος δεν θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απειλή είναι πλέον κάτι παραπάνω από μεγάλη. Ούτε το 2025 όταν θα έχουν εισέλθει και τα δύο τουρκικά αεροπλανοφόρα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν θα υπάρχουν νέα ελληνικά πολεμικά πλοία (μεταχειρισμένα και αν…), ενώ η Πολεμική Αεροπορία που θα σηκώσει το βάρος της αντιμετώπισης των τουρκικών αεροπλανοφόρων, δεν έχει καμία πρόβλεψη αυτή την στιγμή για νέα όπλα αντιμετώπισης των αεροοπλανοφόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.