Δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στέλνει η Τουρκία στη Αν.Μεσόγειο

Δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στέλνει η Τουρκία στη Αν.Μεσόγειο

Την πρόθεσή του να στείλει και δεύτερο πλοίο με γεωτρύπανο για έρευνα και γεωτρήσεις στη Ανατοολική Μεσόγειο, γνωστοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπεριλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια ανάμεσα στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες της επανεκλογής του στον προεδρικό θώκο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε στο σχετικό έγγραφο ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα της χώρας στη Μεσόγειο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγείρει νέες διεκδικήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και όχι μόνο.

Τα δύο ερευνητικά σκάφη στη Μεσόγειο θα διεξάγουν γεωτρήσεις σε μικρά και μεγάλα βάθη.

Το πρόγραμμα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο δεν ήταν το μοναδικό ανησυχητικό στοιχείο που προέκυψε από το πρόγραμμα των 100 ημερών του Ερντογάν, καθώς στη λίστα περιλαμβάνεται και η ανέγερση τρίτης πυρηνικής ενεργειακής μονάδας στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.