ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κουρδικό και πραξικόπημα «δείχνει» ο Ερντογάν για την εχθρική του στάση απέναντι στις ΗΠΑ

Κουρδικό και πραξικόπημα «δείχνει» ο Ερντογάν για την εχθρική του στάση απέναντι στις ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στους New York Times αποκαλύπτει ξεκάθαρα, τους λόγους που τον οδήγησαν να κρατήσει εχθρική στάση απέναντι στις ΗΠΑ όλο αυτό το διάστημα πριν τη τωρινή ρήξη.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η αδιαφορία και η άρνηση συνεργασίας στην αντιμετώπιση τους πραξικοπήματος και η στήριξη τους στους Κούρδους στην Συρία ήταν οι κινήσεις των ΗΠΑ που τον εξόργισαν.

Ακολουθεί εκτενές απόσπασμα από τη συνέντευξη.

«…Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες επανειλημμένα και σταθερά δεν κατάφεραν να κατανοήσουν και να σέβονται τις ανησυχίες του τουρκικού λαού. Και τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία μας έχει δοκιμαστεί από διαφωνίες. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας να αναστρέψουμε αυτήν την επικίνδυνη τάση αποδείχθηκαν μάταιες. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρχίσουν να σέβονται την κυριαρχία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι κατανοεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος μας, η εταιρική μας σχέση θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Στις 15 Ιουλίου 2016, η Τουρκία δέχθηκε επίθεση από μέλη μιας σκιερής ομάδας υπό την ηγεσία του Fethullah Gulen, ο οποίος καθοδηγεί την οργάνωσή του, επίσημα περιγραφόμενη από την κυβέρνησή μου ως Οργανισμός Τρομοκρατίας Fethullah, από την αγροτική Πενσυλβάνια. Οι Gulenists προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ένα αιματηρό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησής μου. Εκείνη τη νύχτα, εκατομμύρια απλοί πολίτες έσπευσαν στους δρόμους από μια αίσθηση πατριωτισμού, παρόμοιο με αυτό που οι αμερικανοί γνώριζαν αναμφισβήτητα μετά το Περλ Χάρμπορ και τις επιθέσεις της 11ης Σεμπτεμβρίου.

…..Ο Τούρκος λαός αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με την εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας. Δεν το έκανε. Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Αντί να ακολουθήσουν την τουρκική δημοκρατία, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησαν με σύνεση τη «σταθερότητα ειρήνη και συνέχεια στην Τουρκία». Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Fethullah Gulen μέσω διμερούς συνθήκης.

Μια άλλη πηγή απογοήτευσης αφορά την εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του (Κουρδικού) PYD / YPG, του Συριακού κλάδου του PKK, μιας ένοπλης ομάδας που είναι υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων Τούρκων πολιτών από το 1984 και που ορίζεται ως τρομοκρατική ομάδα Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε 5.000 φορτηγά και 2.000 φορτηγά αεροπλάνα για να παραδώσει όπλα στο P.Y.D./Y.P.G τα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνησή μου έχει μοιραστεί επανειλημμένα τις ανησυχίες μας με Αμερικανούς αξιωματούχους για την απόφασή τους να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τους συμμάχους του Π.Κ.Κ. στη Συρία. Δυστυχώς, τα λόγια μας έχουν πέσει σε κωφάδες, και τα αμερικανικά όπλα κατέληξαν να χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μας στη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία.»…..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.