Ο τουρκικός τύπος ξεσπά κατά του Τραμπ – «Ξεμωραμένο τρολ» και… διάβολος ο Αμερικάνος πρόεδρος! (φώτο)

Ο τουρκικός τύπος ξεσπά κατά του Τραμπ – «Ξεμωραμένο τρολ» και… διάβολος ο Αμερικάνος πρόεδρος! (φώτο)

Επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσαν κυριακάτικες τουρκικές εφημερίδες, με αφορμή τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράντσον και των δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον, οδηγώντας σε κλιμάκωση της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η φιλοκυβερνητική ταμπλόιντ εφημερίδα Günes, που εξαπολύει συχνά σφοδρές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, καθυβρίζει στο πρωτοσέλιδό της τον Τραμπ ως «ξεμωραμένο τρολ».

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα είχε εξαπολύσει υβριστική επίθεση και κατά της Άνγκελα Μέρκελ, τον Μάρτιο, την οποία παρουσίαζε σαν νέο Αδόλφο Χίτλερ .

Άλλη ταμπλόιντ εφημερίδα, η MILAT, η οποία επίσης θεωρείται φερέφωνο του Ερντογάν, αποκαλεί τον Τραμπ… «σατανά». «Είναι καιρός να απελευθερώσουμε την Τουρκία από το σατανά» αναφέρει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εφημερίδας έχουν «μεταμορφώσει» με κολάζ τον Τραμπ σε σατανά με κέρατα και μια… πιρούνα.

«Προσκυνάμε μόνο τον Αλλάχ»

Αυτά συμβαίνουν ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει συνεχώς απειλές κατά των ΗΠΑ λέγοντας ότι «όποιος κάνει λάθος υπολογισμούς με την Τουρκία θα βρει τον μπελά του».

«Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος», πρόσθεσε σε χθεσινή ομιλία του στη Ριζούντα, αποκαλύπτοντας ότι το αμερικανικό τελεσίγραφο για την απελευθέρωση του πάστορα λήγει σήμερα Κυριακή στις 18:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.