ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον αγνοώντας επιδεικτικά τις ΗΠΑ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον αγνοώντας επιδεικτικά τις ΗΠΑ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη, απέρριψε για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον.

Μια κίνηση η οποία αναμένονταν

Νέα απόρριψη απελευθέρωσης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον από την τουρκική Δικαιοσύνη έλαβε χώρα πριν από λίγο επιβεβαιώνοντας έτσι το χθεσινό άρθρο του pronews.gr

Σχεδόν 24 ώρες μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα Άντιρου Μπράνσον.

Το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης και νομικός εκπρόσωπος του πάστορα λέει ότι πλέον μένει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Χθες γράψαμε πως ως κίνηση στρατηγικής με τελικό αποδέκτη τις ΗΠΑ και όχι την Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημητρίου Κούκλατζη.

Ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (αυτά τα περί «απόφασης δικαστηρίου» κλπ. είναι για το θεαθήναι) επί της ουσίας λέει στις ΗΠΑ και προσωπικά στον Ν.Τραμπ «απελευθερώνω όποιον θέλω εγώ και όχι όποιον μου πεις εσύ».

Κρατώντας στην φυλακή τον πάστορα Α.Μπράνσον, την «πέτρα του σκανδάλου» της αμερικανο-τουρκικής κρίσης.

Όντως έτσι έγινε αφού αμέσως μετά απορρίπτει την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον. Με την απόρριψη αυτή έδειξε πως «δεν τρέχει πίσω από τις ΗΠΑ και ακολουθάει τον δικό του χρόνο»

Με την κίνηση αυτή, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μείωσε κάθετα την ένταση με την Ελλάδα στην περιοχή και κατέστησε «ανενεργή» την διακοπή των ΜΟΕ από ελληνικής πλευράς που έγιναν κατόπιν αμερικανικής προτροπής.

Κανείς δεν ανέμενε μια τόσο ξαφνική και αναπάντεχη κίνηση από την πλευρά της Αγκυρας, ειδικά την επαύριο της κορύφωσης της κρίσης με τις ΗΠΑ.

Τα όσα γραφικά ακούγονται και γράφονται περί «παρέμβασης των ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους», φυσικά δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα και αυτό ακριβώς φρόντισε να καταστήσει σαφές με την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει, όντως, από την αρχή της σύλληψής τους να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, φοβούμενοι κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης και δεν σταμάτησαν να το ζητούν, αλλά η απόφαση να γίνει αυτό, τώρα, ήταν του εγωπαθούς Ρ.Τ.Ερντογάν και αποτελεί μήνυμα στις ΗΠΑ: Οι Ελληνες έξω, ο Αμερικανός πάστορας «μέσα». «Γιατί εγώ κάνω κουμάντο, κι όχι εσείς…».

Για να το τονίσει μάλιστα αυτό το πρωί η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, «σαν απάντηση, στις εσκεμμένες αμερικανικές επιθέσεις στην τουρκική οικονομία» όπως δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.