ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Τσαβούσογλου: «Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο με τις ΗΠΑ χωρίς απειλές»

Μ.Τσαβούσογλου: «Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο με τις ΗΠΑ χωρίς απειλές»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η Τουρκία είναι ανοικτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ με τον όρο δεν θα υπάρχουν απειλές σε βάρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσινγκτον πρέπει να αποβάλει την «εσφαλμένη θέση της όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Τουρκίας».

«Πρέπει να εγκαταλείψουν τις απειλές τους, αλλιώς δεν θα υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε πρεσβευτές στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε επίσης ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζονται σε σταθερότερες βάσεις και οδηγούνται για μία ακόμα φορά προς την εξομάλυνση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς με στόχο να επιταχυνθούν οι συζητήσεις σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους, ενώ ομάδες εργασίας από την Τουρκία και τη Ρωσία θα έχουν συνομιλίες τη επόμενη εβδομάδα με θέμα τα ταξίδια στη Ρωσία χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας.

Χθες ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν υποστήριξε ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν έχει καμία πρόθεση να στηρίξει κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Τουρκία δεν υποστήριξε ποτέ καμία κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Έχουμε ήδη πει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε ούτε τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.