ΔΝΤ: Η Τουρκία δε δείχνει πρόθεση να ζητήσει βοήθεια

ΔΝΤ: Η Τουρκία δε δείχνει πρόθεση να ζητήσει βοήθεια

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε χαρακτηριστικά«Η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιδείξει δέσμευση σε ορθές οικονομικές πολιτικές».

Δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει οικονομική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

«Υπό το φως της πρόσφατης αστάθειας στις αγορές, η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιδείξει δέσμευση σε ορθές οικονομικές πολιτικές για να προωθήσει την μακροοικονομική σταθερότητα και να μειώσει τις ανισορροπίες», ανέφερε εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών δημοσίευμα του Bloomberg έκανε λόγο για πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και την επιβολή capital control, δεδομένεης της ραγδαίας υποχώρησης της της λίρας σε χαμηλά ρεκόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, και τότε αξιωματούχοι του Ταμείου είχαν διαψεύσει ότι υπήρχε αίτημα από πλευράς της Άγκυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.