ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Δεν έχετε να κάνετε με την παλιά Τουρκία που είχατε συνηθίσει»

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Δεν έχετε να κάνετε με την παλιά Τουρκία που είχατε συνηθίσει»

«Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία που είχατε συνηθίσει». Αυτό αναφέρει ο βασικός αρθογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Χουριέτ προειδοποιώντας παράλληλα σε ειρωνικό τόνο να «έρθουν όλοι στα συγκαλά τους» εννοώντας αυτούς, που σύμφωνα με τη γνώμη του, σχεδιάζουν ένταση στη Α. Μεσόγειο μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο αρθρογράφος Φατίχ Τσεκιργκέ, υποστηρίζει ότι η Κύπρος έχει δώσει άδεια σε ΗΠΑ, και Γαλλία για τη δημιουργία στρατιωτών βάσεων στο έδαφός της, ελπίζοντας έτσι να εξασφαλίσει ανταλλάγματα ασφάλειας για τις γεωτρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσεκιργκέ, ότι μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil θα ξεκινήσει γεώτρηση το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατού πήγε στην Κύπρο και ζήτησε τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο νησί.

«Είναι δυνατόν να είναι εκεί η ExxonMobil και να μην είναι ο αμερικανικός Στρατός;

Τί πόλεμοι και πόλεμοι έγιναν γι’ αυτή την ExxonMobil…

Από το Ιράκ μέχρι το Κουβέιτ, όπου βρισκόταν η ExxonMobil δεν βρισκόταν και ο αμερικανικός Στρατός;», διερωτάται ο Τούρκος αρθρογράφος.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο λόγος που μπήκαν στο παιχνίδι οι ΗΠΑ δεν είναι επειδή έχει ανάγκη το φυσικό αέριο της περιοχής αυτής.

«Δεν το έχει. Αλλά πλέον ο κόσμος διαμορφώνεται όχι ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά ανάλογα με τα σχέδια που έχει για το μέλλον ο δυνατός», υποστηρίζει.

Ο Τσεκιργκέ υποστηρίζει ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε να δώσει βάση όχι μόνο στους Αμερικανούς αλλά και στους Ισραηλινούς και τους Γάλλους.

«Ο στόχος της νοτίου Κύπρου (όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία) είναι καθαρός.

Αν δώσει μερίδιο στους μεγάλους αδελφούς και να στραφούν εναντίον της Τουρκίας. Κι επίσης να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα δικαιώματα της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ασφαλώς εκμεταλλεύονται και την κρίση που ξέσπασε μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ».

Ο Τούρκος αναλυτής καταλήγει λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει παράδοση να χρησιμοποιεί τη διπλωματία μέχρι τέλους, ωστόσο διερωτάται εάν αυτοί που για χρόνια πωλούσαν όπλα μετατρέποντας το Αιγαίο σε μια «λίμνη πολέμου» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας (ως οι ΗΠΑ να την υποχρέωναν να τα πάρει… αναγκαστικά) και αυτοί που σχεδίασαν το χάρτη της Μέσης Ανατολής με βάση τις έρευνες πετρελαίου, τώρα θέλουν να δημιουργήσουν την ίδια τάξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και φυσικά ο Τούρκος αρθρογράφος καταλήγει απειλητικά, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει πάντα η Άγκυρα:

«Ακριβώς γι’ αυτούς το λέω. Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία που συνηθίσατε. Μην το κάνετε».

Δηλαδή δεν είναι η Τουρκία που έκανε την εισβολή το ΄74 στην Κύπρο; Δεν είναι η Τουρκία που παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει και άλλη Τουρκία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.