Ο τουρκικός Τύπος για την χθεσινή έκδοση-εξπρές των 2 Τούρκων στρατιωτικών (φωτό)

Ο τουρκικός Τύπος για την χθεσινή έκδοση-εξπρές των 2 Τούρκων στρατιωτικών (φωτό)

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν χωρίς σχόλιο την είδηση της απελευθέρωσης-εξπρές των δύο Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν χθες επί ελληνικού εδάφους στην περιοχή μεταξύ των χωριών Φέρρες και Πόρος

«Η Ελλάδα εξέδωσε δύο Τούρκους στρατιώτες», γράφει η Hurriyet

«Εκδόθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες που συνελήφθησαν από την Ελλάδα», μετέδωσε η Μilliyet, επισημαίνοντας ότι μετά την κατά λάθος είσοδό τους σε ελληνικό έδαφος ανακρίθηκαν και γύρω στις 18:30 απελευθερώθηκαν, αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, Πάνου Καμμένου και Χουλουσί Ακιάρ.

H Haberturk ανέφερε ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί έκαναν περιπολίες για παράτυπους μετανάστες, όταν πέρασαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές.

H αγγλόφωνη έκδοση της Sabah μεταδίδει ότι σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν μέλος ομάδας συνολικά 5 στρατιωτικών και αναφέρεται χωρίς σχόλια στην αντίστοιχη περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημητρίου Κουκλατζη , που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο σε τουρκικό έδαφος, κρατήθηκαν επί μήνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι, ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και στρατιωτική κατασκοπεία.

Προβοκατόρικο δημοσίευμα της Sabah για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Η ίδια φιλοκυβερνητική εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμά της με τίτλο «Ελλάδα και ΗΠΑ έστησαν μαζί ασπίδα για τους προδότες» υποστηρίζει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τη μυστική τοποθεσία, όπου παραμένουν φυλασσόμενοι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 κι ότι όπως ανακάλυψαν, έχει αναπτυχθεί γύρω τους σε 24ωρη βάση μια ασπίδα 200 ατόμων , αποτελούμενη από Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικούς και ελεύθεροι σκοπευτές.

Γράφει ακόμη ότι το μηνιαίο κόστος προστασίας των οκτώ αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Κι υποστηρίζει ότι οι «πραξικοπηματίες», όπως τους χαρακτηρίζει, έδωσαν στην ελληνική πλευρά «ευαίσθητες πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», και γι’ αυτό το λόγο αυξήθηκε η ομάδα προστασίας τους από περίπου 30 σε 200 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.