Δ.Βίτσας: «Είμαστε πάντα έτοιμοι σε ότι χρειαστεί» (φωτό)

Δ.Βίτσας: «Είμαστε πάντα έτοιμοι σε ότι χρειαστεί» (φωτό)

Τo υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι οποίοι επιβιβάστηκαν σήμερα στην Πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική δραστηριότητα μονάδων του στόλου. 

Πιο συγκεκριμένα, η πυραυλάκατος συμμετείχε σε άσκηση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επερχόμενη απειλή από ελικόπτερο, αντιμετώπιση κατευθυνόμενου βλήματος από ελικόπτερο, και διαδικασίες πλήγματος από κατευθυνόμενο πλήγμα. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνεχάρη τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους και τους νησιώτες και νησιώτισσες για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στα πλοία του στόλου που βρέθηκαν στην περιοχή των Κυκλάδων, παρακολουθώντας την τούρκικη άσκηση «Θαλασσόλυκος» 

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: 

«Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναύτες, για την υψηλή ετοιμότητα και το ηθικό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες και τις Ελληνίδες νησιώτες και νησιώτισσες για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, τον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού». 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας δήλωσε:

«Νομίζω σήμερα πήρατε μια πολύ καλή γεύση από την καθημερινότητα των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών μας όλων των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρετε από πρώτο χέρι και οι συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως προετοιμαζόμαστε κάθε φορά και πως ρίχνουμε ένα πολύ μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών μας και στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό Ξηράς και στην Αεροπορία ελπίζοντας ότι δε θα χρειαστεί αλλά αν θα χρειαστεί να είμαστε πάντα έτοιμοι. Σε αυτήν την λογική παρακολουθούμε τα δικά μας χωρικά ύδατα για την προστασία και των νησιωτών μας και του Αιγαίου μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.