ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Μύλος» με τα αντισταθμιστικά των F-16 – Ο Δ.Βίτσας διαψεύδει τον Α.Τσίπρα: «Θα γίνουν όσα αντισταθμιστικά πρέπει»

«Μύλος» με τα αντισταθμιστικά των F-16 – Ο Δ.Βίτσας διαψεύδει τον Α.Τσίπρα: «Θα γίνουν όσα αντισταθμιστικά πρέπει»

Στην κυβέρνηση, τελικά, ειδικά για το θέμα των F-16, έχουν σοβαρό πρόβλημα συννενόησης και αυτό από μόνο του δείχνει ότι “Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Βίτσας διέψευσε τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα που δήλωσε την Παρασκευή στην Βουλή ότι «Δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά για τα F-16, εκτός ίσως από κάποια που θα πάνε στην ΕΑΒ» και σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ δήλωσε: «Επειδή τα αντισταθμιστικά έχουν συνδεθεί με τη λογική ότι υπάρχουν μίζες που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια, εμείς δεν θα αναζητήσαμε αντισταθμιστικά ούτε θα απαιτήσουμε, πέραν εκείνων που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του ίδιου του προγράμματος»!

Μα κι εκείνα τα αντισταθμιστικά για την διευκόλυνση των προγραμμάτων γίνονταν και δίνονταν! Αρα, θα υπάρξουν αντισταθμιστικά!

Και ο υπουργός συνεχίζει και λέει ότι αντισταθμιστικά θα γίνουν κανονικά: «Η αναβάθμιση των F-16 -ένα μεγάλο μέρος της- θα γίνει εδώ στην Ελλάδα, δηλαδή η συναρμολόγηση, κάποιες καλωδιώσεις και μια σειρά άλλα πράγματα θα γίνουν εδώ στην Ελλάδα και για να γίνουν εδώ χρειάζονται κάποιες γραμμές παραγωγής και μία μεταφορά τεχνογνωσίας. Σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσει και η εταιρεία, που θα αναλάβει την αναβάθμιση, και η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα είναι υπεύθυνη. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται συζήτηση ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις επί αντισταθμιστικών».

Αυτή την στιγμή. Την… “άλλη στιγμή”;

Και εν πάση περιπτώσει αλίμονο αν δεν δοθούν αντισταθμιστικά στην ελληνική βιομηχανία, κρατική και ιδιωτική για τόσο μεγάλο πρόγραμμα. Το κακό δεν είναι ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά.

Το κακό είναι ότι κλείστηκε deal, 2,4 δισ. δολ. και δεν συμφωνήθηκε, εκ των προτέρων, έστω 1 σεντ βιομηχανικό έργο για την ελληνική βιομηχανία, όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου!

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει μια εταιρεία, όπως η Lockheed Martin, πρόγραμμα μέχρι 2,4 δισ. δολ. και να μην έχει συμφωνήσει να δώσει ούτε ένα ευρώ αντισταθμιστικά/βιομηχανικό έργο και μετά να δώσει, αν θα δώσει, ότι αυτή θεωρεί σκόπιμο και σε όποιον το θεωρεί σκόπιμο.

Να σημειώσουμε ότι το ελάχιστο βιομηχανικό έργο που πρέπει να αναλάβει η ελληνική βιομηχανία, είναι της τάξης των 250 εκατ. δολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ τι παίρνουν οι Τούρκοι για την συμφωνία αγοράς των F-35 από την Lockheed Martin. Δείτε και κλάψτε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.