ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς χάθηκαν από τα κρατικά ταμεία έσοδα 1 δισ. ευρώ – Η «μούφα είδηση» για τα «ελληνικά όπλα στον ISIS»

Πώς χάθηκαν από τα κρατικά ταμεία έσοδα 1 δισ. ευρώ – Η «μούφα είδηση» για τα «ελληνικά όπλα στον ISIS»

Κρίσιμα και σοβαρά είναι τα ερωτήματα για την συνεχιζόμενη “μπουρδολογία” ορισμένων κύκλων, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στην χώρα 68 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα πολύ περισσότερα μελλοντικά, αναφορικά με τις πωλήσεις ή τις μή πωλήσεις, καλύτερα πολεμικού υλικού από τα διατιθέμενα προς πώληση ως μην χρήσιμα, αποθέματα των ΕΔ στην Σαουδική Αραβία.

Και είναι κρίσιμα αφού όλα δείχνουν ότι ναυαγεί η μεγαλύτερη πώληση στρατιωτικού υλικού της Ελλάδας στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες για λόγους που ξεφεύγουν της κοινής λογικής.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν η εντελώς μούφα; “είδηση” που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής ότι δήθεν “Ιχνη ελληνικών όπλων εντοπίστηκαν στα χέρια του ISIS στη Συρία” και αυτά τα εξήγαγε η εταιρεία του Β.Παπαδόπουλου, η οποία είχε οριστεί από την Σαουδική Αραβία ως εκπρόσωπός της στις διαπραγματεύσεις για την πώληση των βλημάτων των 105 χλστ. και των βομβών Μκ82 και Μκ83 στην Σαουδική Αραβία.

Υποτίθεται ότι το υλικό εντοπίστηκε στη Ράκα, την πρώην “πρωτεύουσα” του ISIS της Συρίας και ότι τα ίχνη εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες από το δήθεν «ηλεκτρονικό ίχνος» που φέρουν πολλά μικρά και ελαφρά όπλα (Small and Light Weapons-SALW).

Πρέπει να συνδυάζεις ασχετοσύνη και φαντασία για να υποστηρίζεις τέτοια πράγματα, αλλά στην Ελλάδα είμαστε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, σε τελική ανάλυση ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την κυβέρνηση, οπότε όλα δικαιολογούνται σε έναν πόλεμο.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα ελληνικό φορητό όπλο δεν πουλήθηκε στον ISIS και στην Σαουδική Αραβία και ότι κανένα ελληνικό όπλο δεν διαθέτει ηλεκτρονικό αποτύπωμα (υπάρχουν όμως σειριακοί αριθμοί, όπου εύκολα θα μπορούσε να διαπιστωθεί η προέλευση του όπλου πέρα από τα εξωτικά “ηλεκτρονικά αποτυπώματα” αλλά κανένα τέτοιο νούμερο δεν προσκομίστηκε).

Κατ’αρχήν καμία εταιρεία όπλων μαζικής παραγωγής δεν βάζει τέτοιο “ηλεκτρονικό αποτύπωμα”. Υπάρχει μια ιδέα, μια γενική κατεύθυνση της σύμβασης του 2014, μια ευχή να αποκτήσουν τα μικρά όπλα, όπως τα πιστόλια, τέτοιο αποτύπωμα.

Κανείς δεν το εφαρμόζει, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε κανένας. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν τα “πιστοποιητικά τελικού χρήστη” για να πιστοποιείται ποιος έχει την τελική ευθύνη της χρήσης του όπλου.

Είναι γεγονός ότι Σαουδική Αραβία και Κατάρ αγόρασαν τεράστιες ποσότητες όπλων, υπέγραψαν πιστοποιητικό τελικού χρήστη και τα έστειλαν στo… ISIS!

Οι Βούλγαροι, οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι και δευτερευόντως οι Πολωνοί και οι Ουκρανοί “θησαύρισαν” με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων και καινούριων όπλων στις δύο αυτές χώρες, το οποίο εν συνεχεία προωθήθηκε στο ISIS.

Πέρα από μια έρευνα στην Βουλγαρία, “δεν άνοιξε μύτη” πουθενά, παρά τις καταγγελίες της Ρωσίας. Και όχι μόνο φορητά όπλα, αλλά ρουκετοβόλα RM-70 και BM-21, βαριά πολυβόλα των 12,7 και των 14,5 χλστ. άρματα μάχης και ΤΟΜΠ.

Ελληνικό πολεμικό υλικό δεν πουλήθηκε όμως πουθενά, εκτός από βόμβες ελεύθερης πτώσης Μκ82 στα ΗΑΕ.

Μπορεί η εταιρεία του Β.Παπαδόπουλου να αγόρασε από άλλη χώρα όπλα, να τα πούλησε στην Σαουδική Αραβία και μετά οι Σαουδάραβες να τα προώθησαν στο ISIS;

Για την συγκεκριμένη εταιρεία, δεν ξέρουμε, αλλά οι Σαουδάραβες το έκαναν αυτό συστηματικά με άλλες εταιρείες, όπως προείπαμε και εν προκειμένω δεν μας αφορά.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχει πουληθεί ελληνικός φορητός οπλισμός, είτε με το μούφα δήθεν “ηλεκτρονικό αποτύπωμα”, είτε χωρίς αυτό στην Σαουδική Αραβία και για αυτό δεν χρειαζόμαστε την βεβαίωση του ΓΕΕΘΑ, αφού κανένα ελληνικό όπλο, αυτόματο τυφέκιο, πιστόλι, περίστροφο, πολυβόλο κλπ. από αυτά που χρησιμοποιούν οι ΕΣ δεν χρησιμοποιήθηκε στην ανθρωποσφαγή που προκάλεσαν οι ισλαμιστές στην Μέση Ανατολή.

Oποια G3 (ελάχιστα) βρέθηκαν στα χέρια ισλαμιστών, όπως αυτό της φωτό, είναι από την τουρκική γραμμή παραγωγής και αυτό φαίνεται καθαρά από τις τρύπες στα μεταλλικά μέρη πριν από το σκόπευτρο, όπως στην παρακάτω φωτό:

Ιδού και το ελληνικό G3:

Από εκεί και πέρα έχουμε για το θέμα των αεροπορικών βομβών Μκ82 και Μκ83 και των πυρομαχικών των 105 χλστ..

Εδώ υπάρχει το ερώτημα: Τον Μάρτιο που λήγουν τα πυρομαχικά και πρέπει να καταστραφούν, ποιος θα πληρώσει την καταστροφή τους, πέρα από τα διαφυγόντα κέρδη;

Μιλάμε για την αξία της συμφωνίας που ναυάγησε ύψους 66 εκατ. ευρώ συν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει στους Ελληνες φορολογούμενους η υποχρεωτική καταστροφή τους.

Θα τα πληρώσει ο Α.Λοβέρδος; Ο Ν.Φίλης; Ο Κ.Μητσοτάκης; Η Σπυράκη, Ποιος; Γιατί κάποιος πρέπει να τα πληρώσει.

Δεν μπορεί να είναι αιωνίως “οι μαλ…ες της παρέας” οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Γιατί ακόμα και αν δεχθούμε την θέση τους (όχι του Ν.Φίλη) ότι κάτι “πονηρό” έγινε και θα βγει “μίζα”, η ουσία και το αποτέλεσμα είναι ότι τα πυρομαχικά έμειναν αμανάτι στις ελληνικές αποθήκες και καταστράφηκε κάθε μελλοντική προσπάθεια εκποίησης παλαιού στρατιωτικού υλικού στο εξωτερικό, αφού μετά από όλη αυτή την φασαρία, ουδείς θα διανοηθεί, πρώτον να ζητήσει από την Ελλάδα τα όπλα και τα πυρομαχικά που οι ΕΔ έκριναν ότι δεν τα χρειάζονται και δεύτερον ουδείς θα βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια πώληση.

Η αρχική ζημιά είναι 68 εκατ. ευρώ. Οχι όμως η τελική:

Η αξία του προς εκποίηση παλαιού υλικού ξεπερνά που θα μπορούσε να πουληθεί στο εξωτερικό ξεπερνά το 1 δισ. δολ. Αυτό τώρα θα πρέπει να το καταστρέψουμε με κόστος που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ (μην ξεχνάμε ότι περιέχονται σε αυτό και άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα).

Ο Ε.Μαρινάκης και ο κάθε “Μαρινάκης” κάνουν την δουλειά τους όπως νομίζουν καλύτερα, είναι ιδιώτες και μπορούν να γράφουν και να λένε ότι θέλουν.

Τα “αστέρια” της Βουλής, όμως έχουν αντικειμενική ευθύνη γιατί αυτά τα χρήματα δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία και κανείς δεν προσκόμισε ούτε μία σοβαρή απόδειξη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στην συγκεκριμένη υπόθεση. Κραυγές, ανάθεμα, πύρηνες δηλώσεις και ουσία τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και το τελευταίο ερώτημα: Υπάρχει εμπλοκή ξένων στην υπόθεση; Φαίνεται, πώς ναι. Φήμες και μισόλογα δείχνουν προς Βερολίνο πλευρά. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.