ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ελλάδα και Κύπρος σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα

Ελλάδα και Κύπρος σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα

Σε αναβάθμιση της συνεργασίας τους με κοινά εξοπλιστικά προγράμματα προχωρούν Ελλάδα και Κύπρος, αξιοποιώντας ευκαιρίες που προσφέρονται για συνέργειες και συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του ευρωστρατού (PESCO).

Η απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση στη Λευκωσία των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, Χριστόφορου Φωκαΐδη και Πάνου Καμμένου αντίστοιχα. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, για το θέμα θα συγκροτηθεί Μόνιμη Τεχνοκρατική Επιτροπή μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Θετική κρίνεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ και η υιοθέτηση, σε πρώτο στάδιο, προγραμμάτων ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος για Κύπρο και Ελλάδα όπως είναι η θαλάσσια επιτήρηση, η αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών, η δημιουργία δικτύου κόμβων υποστήριξης επιχειρήσεων και η διαχείριση κρίσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρεται ότι, μετά και την απόλυτα επιτυχή χθεσινή διοργάνωση της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Άμυνας με την Αίγυπτο, αλλά και της τριμερούς με το Ισραήλ, που προηγήθηκε, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τρίτες φίλες χώρες, η διοργάνωση και νέων τριμερών συναντήσεων υπουργών Άμυνας σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την προαγωγή ενός δικτύου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.