ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φ.Κουβέλης από την 124ΠΒΕ: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Φ.Κουβέλης από την 124ΠΒΕ: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη, στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του μετά την τελετή ανέφερε:

«Είμαι παρών στην ορκωμοσία των νέων σμηνιτών. Οφείλω να καταγράψω την ικανοποίησή μου και την ικανοποίηση όλων για την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό στην προάσπιση του καθήκοντος που έχουν οι νέοι στρατιώτες μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι η χώρα μας, είναι μία χώρα της ειρήνης. Θέλει να προάγεται η ειρήνη, όπως και η συνεργασία σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: Διαθέτουμε ικανή και απόλυτα συντεταγμένη στο καθήκον, αποτρεπτική μας δύναμη για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτα, πέρα από αυτά που μας ανήκουν. Αλλά δεν επιτρέπουμε και στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και συνολικότερα από το Διεθνές Δίκαιο».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το θέμα της FYROM, σημείωσε:

«Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή, να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης. Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η χώρα μας, εκπροσωπούμενη από την κυβέρνηση, θέλει να υπάρξει λύση, προς το συμφέρον και της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής. Θέλω να επισημάνω, ότι αυτά τα οποία έχει θέσει η χώρα μας ως αναγκαίες προϋποθέσεις, κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.