Βράβευση βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Π. Καμμένο

Βράβευση βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Π. Καμμένο

“Ιερό καθήκον για μας, αποτελεί η διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας, που κληρονομήσαμε από εσάς και για τούτο είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, τους εν ζωή βετεράνους πολεμιστές του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο, στην τελετή βράβευσης τους από το υπουργείο.

“Ως Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θέλω να ζητήσω συγγνώμη, σε εσάς που είστε παρόντες αλλά και σε εκείνους που «έφυγαν», πριν η πατρίδα κάνει το καθήκον της, για αυτά που παραλείψαμε να κάνουμε για εσάς. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλου του έθνους.

Μετά από τις νίκες σας ήρθαν άσχημες στιγμές για την ελληνική ιστορία. Ήρθε η διχόνοια, ο σπαραγμός, η σκιά που πολλές φορές δεν άφησε την πατρίδα να τιμήσει τους ήρωες που πολέμησαν για αυτή. Αυτό συνέβη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό συνέβη και στην Κύπρο.

Προσπαθούμε, αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και τα Γενικά Επιτελεία, να απονείμουμε τις οφειλόμενες τιμές σε όσους πολέμησαν, ανεξαρτήτως του τι έγινε την επόμενη ημέρα”, συνέχισε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στο υπουργείο “επεξεργαζόμαστε ήδη τη δημιουργία των δομών των βετεράνων στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Θα λειτουργούν όπως οι δομές των βετεράνων σε όλες τις συμμαχικές χώρες, προκειμένου όχι απλώς να σας αποδίδουμε όλες τις οφειλόμενες τιμές, αλλά να είστε και εκείνοι που με τη σοφία και την εμπειρία σας θα βοηθήσετε και για το σχεδιασμό του αύριο στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εχθρού”.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι ” και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, στέκουν αταλάντευτοι φρουροί των υπέρτατων όσιων και ιερών του έθνους, δημιουργώντας ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες.”

Απευθυνόμενος προς τους βετεράνους του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης τιμών και σεβασμού στο εξωτερικό από συμμάχους και αντιπάλους “χάρη στη δική σας θυσία . Γιατί οι Έλληνες πολεμήσαμε πάντα με τις αρχές, τις ηθικές αξίες και τους κανονισμούς που διέπουν τον πόλεμο. Εμείς ουδέποτε σφαγιάσαμε αμάχους, ουδέποτε παραβήκαμε τις αρχές του πολέμου”.

Από εσάς μάθαμε ότι:

-Δεν μπορούν τα διεθνή συμφέροντα και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί να υπερισχύουν της διεθνούς νομιμότητας.

-Δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου.

Για μας υπάρχουν, μόνο, οι ιερές αξίες, η ιστορία, οι συμβολισμοί, οι κοινές θυσίες. Υπάρχουν οι πολεμικές μας σημαίες. Οι στρατιωτικές μας σημαίες τις οποίες εσείς παραδώσατε στους νεότερους και οι νεότεροι στους σημερινούς ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σας διαβεβαιώνω ότι αυτές τις σημαίες θα τις υπερασπιστούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα παιδιά μας, τα εγγόνια σας, τα δισέγγονά σας. Για εμάς εσείς είστε τα παραδείγματα. Ιδέες ζώσες και αθάνατες, που διακηρύσσουν ότι η ελευθερία μας δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά κατακτάται μέσα από τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του ελληνικού λαού” κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.