ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκηνές υπέρτατης συγκίνησης: Στην τελευταία τους κατοικία 100 Έλληνες πεσόντες του Αλβανικού Μετώπου

Σκηνές υπέρτατης συγκίνησης: Στην τελευταία τους κατοικία 100 Έλληνες πεσόντες του Αλβανικού Μετώπου

Σκηνές υπέρτατης συγκίνησης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου στο Στρατιωτικό νεκροταφείο της Αγίας Σκέπης στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης, στη Βόρεια Ήπειρο, όπου σήμανε η ώρα της ανάπαυσης 100 πεσόντων Ελλήνων ηρώων στο Αλβανικό Μέτωπο.

Τα οστά τους βρέθηκαν κατά τις εργασίες εκταφής, που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή Ντραγκότ, μετά απο τη συμφωνία της Ελληνικής και της Αλβανικής κυβέρνησης για την αναζήτηση, εκταφή και αναγνώριση των οστών των Ελλήνων ηρώων στο αλβανικό έδαφος.

Με μια σεμνή και άκρως συγκινητική τελετή και με τη μέριμνα του Αντιδημάρχου του Δήμου Δρόπολης η είσοδος των οχημάτων που μετέφεραν τα οστά των πεσόντων στον οικισμό καλυμένα με ελληνική σημαία, έγινε με τις όλες τιμές που αρμόζουν σε ήρωες, με την πομπή να διασχίζει τους Βουλιαράτες, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και πλήθος κόσμου να ακολουθεί μέχρι στο Κοιμητήριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου μετά το πέρας της Θείας Ακολουθίας αναφερόμενος στους 100 πεσόντες, επισήμανε πως θυσίασαν τα πάντα για να ζούμε όλοι μας σήμερα , όχι μόνο ως Ελληνες αλλά και ως άνθρωποι ελεύθεροι.

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση την τελετή ενταφιασμού οστών περισσότερων των 100 Ελλήνων ηρώων του Ελληνο-ιταλικού πολέμου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας. Η τελετή αυτή σηματοδοτεί την ιστορική δικαίωση των Ελλήνων πεσόντων, οι ψυχές των οποίων μπορούν επιτέλους να αναπαυθούν εν ειρήνη.

Η υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας συνιστά ένα σημαντικό δείγμα προόδου στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Μια πρόοδος που θα θέσει θεμέλια για την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: epirus-tv

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.